3. prosince 2022 • 23:20

SESTŘIH: Argentina - Austrálie 2:1. Postup favorita, Messi dal už třetí gól

Autor: iSport.cz, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté favorizované Argentiny udolali Austrálii 2:1 a stali se druhými čtvrtfinalisty mistrovství světa v Kataru. Úřadující vítězové jihoamerického šampionátu si v pátek zahrají o postup do semifinále s Nizozemskem, které dnes porazilo Spojené státy 3:1.



Argentince v Rajjánu poslal do vedení ve 35. minutě kapitán Lionel Messi a stylově oslavil 1000. utkání v profesionální kariéře. Pětatřicetiletý hvězdný útočník ve vyřazovací fázi MS skóroval poprvé a na katarském turnaji potřetí. Krátce po změně stran zvýšil Julián Álvarez. Osmifinále v 77. minutě zdramatizoval vlastní brankou Enzo Fernández, ale na senzaci Australané nedosáhli.

Outsideři v úvodu výborně bránili a Argentinu k ničemu nepouštěli. Messi ale ve 35. minutě využil jedinou šanci prvního poločasu. V šestnáctce převzal míč a umístěnou přízemní střelou překonal brankáře Ryana. Sedminásobný držitel Zlatého míče devátou trefou na MS předčil legendárního Diega Maradonu, víc branek má z Argentinců na kontě už pouze Gabriel Batistuta (10).

Argentina - Austrálie: Messi pálil potřetí, v gólech na MS překonal Maradonu
Video se připravuje ...

Messi z tisícovky soutěžních zápasů od října 2004 odehrál 169 za argentinskou reprezentaci, 778 za Barcelonu a 53 za současný tým Paris St. Germain. Během této doby zaznamenal 789 gólů proti 129 různým soupeřům. K tomu rodák z Rosaria přidal 338 asistencí.

Nezáživný zápas pokračoval i v úvodu druhé půle. Messi se dostal k další střele, ale tentokrát Ryana nepřekonal. Australský gólman však v 57. minutě zariskoval při rozehrávce, Álvarez mu sebral míč a střelou do prázdné branky na chvíli favorita uklidnil. Útočník Manchesteru City na turnaji skóroval podruhé.

Argentina - Austrálie: Hrubka brankáře Ryana sebrala protinožcům postup
Video se připravuje ...

Argentincům se cesta za hladkým vítězstvím nečekaně zkomplikovala v 77. minutě, kdy Fernández tečoval do vlastní branky Goodwinovu střelu. Vzápětí mohl po individuální akci vyrovnat Behich, ale střídající obránce Lisandro Martínez jeho pokus na poslední chvíli zblokoval.

„Albiceleste“ měli v závěru velký tlak i šance. Náhradník Lautaro Martínez po Messiho přihrávce v jasné pozici vypálil nad břevno, útočník Interu Milán poté v dalších šancích v nastavení neprostřelil Ryana. Jeho protějšek Emiliano Martínez těsně před koncem Argentině zachránil vítězství, když vychytal střídajícího Kuola.

Australským maximem na mistrovství světa zůstává osmifinále, kde „Socceroos“ vypadli i před 16 lety. Argentina na letošním šampionátu po úvodní šokující porážce 1:2 se Saúdskou Arábií zvítězila třikrát po sobě.

Góly

Domácí: 35. Messi, 57. J. Álvarez

Hosté: 77. Fernández (vl.)

Sestavy

Domácí: Em. Martínez – Acuňa (71. Tagliafico), Otamendi, C. Romero, Molina (80. E. Palacios) – Fernández – Mac Allister (80. Montiel), de Paul – J. Álvarez (71. La. Martínez), Messi (C), A. Gómez (50. Li. Martínez).

Hosté: Ryan (C) – Behich, Rowles, Souttar, Degenek (71. Karačić) – Baccus (58. Goodwin), Irvine, Mooy, Leckie (71. Kuol) – Duke (71. MacLaren), McGree (58. Hrustic).

Náhradníci

Domácí: Armani, Rulli, Almada, Foyth, Martínez, Montiel, Tagliafico, Pezzella, Di María, Palacios, Paredes, Rodríguez, Correa, Dybala, Martínez

Hosté: Redmayne, Vuković, Atkinson, Deng, Karačić, King, Wright, Devlin, Hrustic, Cummings, Goodwin, Kuol, Mabil, MacLaren, Tilio

Karty

Hosté: Irvine, Degenek

Rozhodčí

Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz

Stadion

Ahmad bin Ali Stadium, Al Rayyan

Návštěva

45 032 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud