5. prosince 2022 • 21:30

SESTŘIH: Brazílie - Jižní Korea 4:1. 36 minut samby a dominantní postup

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Brazílie v osmifinále mistrovství světa v Kataru splnili roli jasného favorita a Jižní Koreu porazili hladce 4:1. "Kanárci" v pátečním čtvrtfinále nastoupí proti Chorvatsku. Stříbrný tým z minulého šampionátu zdolal Japonsko na penalty po výsledku 1:1.



Pětinásobní mistři světa Brazilci vstřelili všechny góly už v úvodních 36 minutách. Postupně se trefili Vinícius Júnior, z penalty navrátilec Neymar, který kvůli zranění kotníku vynechal poslední dva zápasy, Richarlison a Lucas Paquetá. Čtvrt hodiny před koncem zápasu zmírnil korejský debakl střídající Pak Sung-ho. Asijský tým při třetí účasti v osmifinále MS podruhé vypadl.

Brazilci na závěr skupiny v roli jistého postupujícího podlehli Kamerunu 0:1, ale na stadionu 974 dnes od začátku dominovali. V sedmé minutě otevřel skóre nepokrytý Vinícius po Raphinhově přihrávce.

Za šest minut se dočkal první branky na probíhajícím turnaji i Neymar z pokutového kopu. Před ním Čong U-jong I při odkopu zasáhl Richarlisona. Útočník Paris St. Germain dal 76. gól v národním týmu a jediný zásah mu chybí k dorovnání nejlepšího brazilského střelce legendárního Pelého, jenž je nyní hospitalizován kvůli boji s rakovinou.

Snížit mohl Hwang Hi-čchan, ale brankář Alisson jeho ránu vytáhnul nad břevno. Ve 29. minutě povedenou týmovou akci zakončil Richarlison a připsal si třetí gól na katarském šampionátu. Při oslavě si s hráči u lavičky zatančil i trenér Tite.

Chladnokrevní Brazilci naivního soupeři jasně přehrávali a za sedm minut skóroval Paquetá po Viníciusově přihrávce. Před pauzou ještě Paquetá a Richarlison neproměnili další velké šance. "Kanárci" teprve podruhé v utkání mistrovství světa vstřelili v úvodní půli čtyři branky. V roce 1954 se jim to povedlo ve skupině proti Mexiku (5:0).

Krátce po změně stran mohli Korejci snížit, ale kapitán a největší hvězda Son Hung-min nepřekonala Alissona. Jeho protějšek Kim Sung-kju poté zneškodnil dvě Raphinhovy střely.

Brazilci ve druhé půli hodně ubrali, přenechali iniciativu outsiderovi a v 76. minutě inkasovali. K odraženému míči se dostal Pak Sung-ho a zpoza šestnáctky ho krásně napálil do sítě. Krátce nato brankář Alisson v 81. minutě přepustil místo náhradníkovi Wevertonovi.

Jihoameričané tak nepřekonali triumf 5:1 nad Koreou z červnové přípravy, soupeře však porazili v sedmém z osmi duelů. Brazilští hráči po zápase na dálku pozdravili Pelého u transparentu s jeho podobiznou.

Góly

Domácí: 7. Vinícius Júnior, 13. Neymar, 29. Richarlison, 36. Paquetá

Hosté: 76. Päk Sung-ho

Sestavy

Domácí: Alisson (81. Weverton) – Militao (63. Alves), Marquinhos, Thi. Silva (C), Danilo (72. Bremer) – Casemiro, Paquetá – Raphinha, Neymar (81. Rodrygo), Vinícius Júnior (72. Martinelli) – Richarlison.

Hosté: Kim Sung-kju – Kim Mun-hwan, Kim Min-čä, Kim Jong-kwon, Kim Džin-Su (46. Hong-čchol) – Hwang In-pom (65. Päk Sung-ho), Džong Woo-jong (46. Son Čun-ho) – Hwang Hi-čchan, I Če-song (74. I Kang-in), Son Hung-min (C) – Čo Kju-song (80. Hwang Ui-čo).

Náhradníci

Domácí: Weverton, Ederson, Alves, Bremer, Fred, Fabinho, Guimarães, Ribeiro, Antony, Martinelli, Rodrygo, Pedro

Hosté: Song Pom-kun, Čche Hjon-u, Jun Čong-kju, Hong-čchol, Kwon Kjung-Won, Kim Tchä-hwan, Čo Ju-min, Päk Sung-ho, I Kang-in, Na Sang-ho, Son Čun-ho, Kwon Čang-hoon, Hwang Ui-čo, Song Min-kju

Karty

Hosté: Džong Woo-jong

Rozhodčí

Turpin – Danos, Gringore (FRA)

Stadion

Istád 974, Dauhá

Návštěva

43 847 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud