20. června 2013 • 11:27

Famózní Neymar umlčuje kritiky. Jsem šťastný, zářil hrdina Brazílie

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že Barcelona koupila přeceňovanou hvězdu? Že Neymar nedokáže táhnout brazilskou reprezentaci? Stačily dva zápasy na domácím poháru FIFA a kritici (prozatím) musí mlčet. Parádní představení proti Mexiku, kde Neymar první gól dal a druhý neskutečným způsobem vymyslel, jej zase staví do role národního hrdiny.



Kdo zápas viděl, musí uznat: Neymar je opravdu třída, v jednadvaceti letech neuvěřitelný fotbalista. Mexické hráče motal naprosto suverénním způsobem a prakticky sám rozhodl o výhře Brazílie 2:0.

"Jsem šťastný, že jsem hrál zase dobře. Ale důležitější je, že se nám dařilo jako týmu. Lepšíme se s každým zápasem, to nám dává víc sebevědomí," pravil skromně nejlepší muž zápasu.

Neymar už v 9. minutě vstřelil první gól zápasu, když nádherným volejem narval míč do sítě. Během utkání dál zlobil mexické obránce, diváci žasli nad jeho technickými kousky.

Vrcholné číslo si Neymar schoval do nastavení. Naprosto originálním způsobem se ve vápně zbavil dvou obránců a předložil míč pro volného Joa, který neměl problém skórovat.

VIDEO: parádní akce Neymara v utkání s Mexikem

ا

"Neymar má obrovské schopnosti, mexickým obráncům dělal problémy celý zápas," chválil ho brazilský trenér Luis Felipe Scolari. "Dělal to, co jsme po něm chtěli a pomohl nám zlomit mexickou obranu."

Před turnajem se na Neymara sypala kritika. V národním dresu se dlouho nemohl trefit, zaznívaly hlasy, že tlak obrovského očekávání nedokáže ustát. Na domácím poháru FIFA ale s desítkou na dresu řádí. Gól dal v obou zápasech Brazílie a patří k nejlepším hráčům turnaje.

"Brazílie je v jakékoliv soutěži jedním z favoritů. Musíme zůstat nohama na zemi. Čeká nás Itálie, tedy velice dobrý tým. Musíme udělat všechno pro vítězství," pravila brazilská star.

Ruce si určitě mnou v Barceloně, kam se Neymar po reprezentační akci přesune. Výkony brazilského talentu dávají naději, že by od příští sezony mohla klapat jeho spolupráce s Lionelem Messim.

Radost Brazilce Neymara v utkání s Mexikem
Radost Brazilce Neymara v utkání s Mexikem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud