15. srpna 2013 • 10:06

Trapas! Brazilci padli ve Švýcarsku. A Neymar? To byla slabota

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Svět je vzhůru nohama. To byla samba! Švýcaři oslavují nečekané vítězství nad Brazílií, která se porážkou 0:1 pořádně zostudila. Tamější tisk euforicky vykřikuje: „Jsme vrahy někdejších mistrů světa.“ A zesměšňuje milionového Neymara, jenž si prý ani neškrtl.



Jediný gól přípravného utkání zaznamenal krátce po přestávce (48. minuta) do vlastní branky Dani Alves, hvězdný obránce Barcelony. „Opravdu mě mrzí, co jsem udělal. Je mi líto hlavně brankáře Jeffersona,“ řekl nešťastník zápasu a omluvil se za porážku.

To Švýcaři slaví, zejména fanoušci a tisk. „Mužem zápasu nebyl 65milionový Neymar, ale švýcarský dříč Behrami,“ píše deník Blick. Zároveň kritizuje Neymarův slabý výkon. „Selhal hned při svém prvním triku a byl vypískán.“

VIDEO | Vlastní gól Daniho Alvese

Posila Barcelony se vlastně pochlapila až při centru na Paulinha, jenž orazítkoval břevno. To kdyby proměnil, těžko by teď Švýcaři oslavovali nečekané vítězství poprvé od roku 1989.

„Gratuluji svému týmu. Ale samozřejmě vyhrál šťastnější tým,“ hodnotil zápas kouč vítězného týmu Ottmar Hitzfeld, který asi jako jediný se neopil euforií. „Můžeme na takovém úspěchu stavět, dodá nám sebevědomí. Ale v kvalifikaci bude na hráče úplně jiný tlak.“

VIDEO | Sestřih Švýcarsko - Brazílie 1:0

Trojice Švýcarů Haris Seferovic, Stephan Lichtsteiner a Xherdan Shaqiri diskutují s Brazilci Marcelem, Neymarem a Dantem.
Trojice Švýcarů Haris Seferovic, Stephan Lichtsteiner a Xherdan Shaqiri diskutují s Brazilci Marcelem, Neymarem a Dantem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud