7. března 2014 • 04:44

Vrba: Za Rosického mám Koláře. Jenže on je buď nejlepší, nebo nejhorší

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak v případě nouze nahradit v reprezentaci nepostradatelného Tomáše Rosického? Na tuhle otázku zatím neumí odpovědět ani nový kouč reprezentace Pavel Vrba. A výkon vybraného náhradníka Daniela Koláře při středeční remíze 2:2 s Norskem mu odpověď také nedodal.



Pokud jste uvěřili iluzi, že pod Pavlem Vrbou dokáže hrát český národní tým bez Tomáše Rosického , druhý poločas zápasu s Norskem vás musel vyvést z omylu. Tedy zatím.

Vrba na to šel podobně jako Bílek před ním. Zachoval z velké části systém hry a na Rosického post jen dosadil jiného hráče. Daniela Koláře. Tedy kus za kus. Výsledek však byl stejně špatný.

„Kolář hrál bohorovně, možná až lehkovážně, proto pak čtyřikrát za sebou přišel o míč,“ všiml si bývalý útočník Luděk Zelenka, nyní televizní expert. „Nemůže si hrát na Rosického , když jím není. Musí pochopit systém, který po něm chce Vrba, a hrát to jinak než on. Víc jednoduše,“ dodává.

„Když jsem ho viděl hrát venku proti CSKA, říkal jsem si, že Tomáše nahradí úplně v pohodě, ale pak hraje další zápas a jako by to ani nebyl on. Kolář je zvláštní tím, že je buď nejlepší, nebo nejhorší, nikdy ne v průměru. Potřeboval bych, aby jeho výkonnost byla stabilnější,“ přiznává Vrba.

„Jestli si chtěl Vrba na tomhle postu vyzkoušet Koláře, musí si u něj po zápase s Norskem udělat velký vykřičník. Nefungovalo by to,“ kýve hlavou Lička. „Tím, jak k tomu Kolář přistoupil, si asi u Vrby zavřel dveře,“ přidává se i Zelenka.

Jaké řešení tohoto hlavolamu zvolí Vrba příště?

Více o úkolech, které čekají Pavla Vrbu , čtěte v pátečním vydání deníku Sport!

Páteční titulka deníku Sport.Foto Deník Sport

Vrba po remíze s Nory: Nejsem spokojený, čeká nás hodně debat
Video se připravuje ...
Rosický o Čechově chybě: Lepší teď, než s Holandskem!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud