26. června 2015 • 08:08

Peru bude bojovat o finále, výhru nad Bolívií zařídil hattrickem Guerrero

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý dlouholetý bundesligový hráč Paolo Guerrero poslal hattrickem fotbalisty Peru do semifinále jihoamerického šampionátu. Třetí tým z před čtyř let porazil ve čtvrtfinále 3:1 Bolívii a o postup do finále se utká s pořádajícím Chile.



Peru nastoupilo do zápasu poprvé na turnaji Copa América s hvězdným útokem, v němž byli vedle Guerrera ještě Claudio Pizarro z Bayernu Mnichov a Jefferson Farfán ze Schalke. Aktivita se Peruáncům vyplatila a díky slepeným gólům ze 20. a 23. minuty jim Guerrero zajistil dvougólové vedení.

Jednatřicetiletý útočník, jenž v letech 2004-2012 hrál německou ligu za Bayern a Hamburk, zkompletoval v 74. minutě hattrick. "Stále se zlepšujeme. Moc lidí nám před turnajem nevěřilo, ale znovu jsme dokázali, že jsme dobrý tým," řekl Guerrero, jenž dosud na turnaji neskóroval.

Čestný úspěch Bolívie zaznamenal v 84. minutě z penalty Marcelo Moreno.

Semifinále mezi Peru a Chile se bude hrát v pondělí. O den později se o postup do finále střetnou vítězové čtvrtfinálových duelů Brazílie - Paraguay a Argentina - Kolumbie.

Výsledek:

Peru - Bolívie 3:1 (2:0)
Branky: 20., 23. a 74. Guerrero - 84. Moreno z pen.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud