8. října 2017 • 18:45

Norové zaplatí stejně ženám i mužům v národním týmu. Vidíte, jásá Hope Solo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Norský fotbalový svaz se rozhodl odměňovat ženy za působení v reprezentaci stejně jako muže. Místo dosavadních tří milionů norských korun vzroste částka pro národní tým fotbalistek na šest milionů norských korun (16,5 milionu Kč) za rok.



Podle šéfa svazu by tento krok měl přispět k tomu, že norské hráčky dokážou lépe držet krok s jinými týmy. "Lepší podmínky nám usnadní soustředit se víc na trénink i ve všední dny," uvedla reprezentační obránkyně Ingrid Moeová.

Norské fotbalistky vyhrály v letech 1987 a 1993 mistrovství Evropy, v roce 1995 ovládly světový šampionát a triumfovaly také na olympijských hrách v Sydney 2000. V posledních letech ale pole vyklidily. Na uplynulých dvou olympiádách chyběly a na letošním Euru vypadly ve skupině.

Rozhodnutí norského svazu rázem vzbudilo ohlas. "Vidíš, americká federace. Rovnoprávnost je možná, etická, zákonná a správná," napsala na twitteru americká brankářka Hope Solo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud