31. října 2017 • 11:03

Jarolím nominoval do Kataru. Pojede nováček Hrubý, vrací se Vydra

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Jarolím zveřejnil nominaci na přátelská utkání s Islandem a Katarem, které národní tým odehraje v Dauhá. Ve dvacetičlenném výběru je jeden nováček Robert Hrubý z Baníku Ostrava. Do nominace se po delší odmlce vrací útočník Matěj Vydra z Derby County. V nominaci je zatím dvacet hráčů a kouč ji ještě plánuje dodatečně rozšířit. 



Turnaj v Dauhá bude závěrečným vystoupením reprezentace v tomto kalendářním roce. Český celek se v Dauhá utká nejprve 8. listopadu s Islandem a 11. listopadu s domácím výběrem.

Reprezentace na podzim nezvládla závěr kvalifikace mistrovství světa a nepostoupila na šampionát do Ruska. Jarolím u týmu zůstal a bude u něj působit až do léta 2020. Po neúspěšné kvalifikaci podrobil kouče ostré kritice místopředseda FAČR Roman Berbr, později si ale vše vyříkali.

Jarolím nemohl kvůli zranění do nominace zařadit několik opor. Chybějí záložník Vladimír Darida, obránce Pavel Kadeřábek či útočníci Patrik Schick a Václav Kadlec. Z rodinných důvodů stejně jako minule schází i bek Theodor Gebre Selassie.

"Čtyři hráči, kteří by byli nominovaní, nám bohužel vypadli. Tím pádem se otevřel prostor pro další hráče širšího kádru," řekl na nominační tiskové konferenci v Praze Jarolím.

Simiče chtějí reprezentace na Balkáně. Víme o něm, říká Jarolím
Video se připravuje ...

Proč Hrubý? Hraje ve formě, dostává se do zakončení

Třiadvacetiletý Hrubý si vysloužil pozvánku povedenými výkony v dresu Ostravy. Za Baník v této ligové sezoně čtyřikrát skóroval a další dva góly přidal v domácím poháru. Povedl se mu i poslední zápas na Spartě, kde byl u obou branek Slezanů.

"Rozhodli jsme se pro Roberta, protože typologicky hraje na pozici, kde nám vypadl Darida. Líbí se mi, jak pracuje ve středu hřiště a dostává se do zakončení. To je pro hráče na této pozici důležité," uvedl Jarolím.

Osmadvacetiletý Řezník z týmu aktuálního ligového lídra Plzně se vrací do nominace po třech letech a na kontě má zatím jen jeden start ze září 2014. Delší dobu chyběl také pětadvacetiletý Vydra, který nebyl v týmu přes rok.

"Matěj oproti minulosti nastupuje na podhrotu. Sice dal góly z penalt i z trestného kopu, ale je schopný se dostat do koncovky. Chceme ho vyzkoušet," uvedl Jarolím.

Nominace na přátelské zápasy s Islandem a Katarem
Brankáři: Tomáš Vaclík (Basilej, 17/0), Tomáš Koubek (Rennes, 6/0), Jiří Pavlenka (Brémy, 3/0)
Obránci: Radim Řezník (Plzeň, 1/0), Ondřej Čelůstka (Antalyaspor, 3/1), Jan Bořil (Slavia Praha, 3/0), Jakub Brabec (Genk, 8/0), Marek Suchý (Basilej, 35/1), Tomáš Kalas (Fulham, 10/0), Filip Novák (Midtjylland, 11/1)
Záložníci: Tomáš Souček (Slavia Praha, 6/0), Bořek Dočkal (Che-nan Ťien-jie, 35/6), Robert Hrubý (Baník Ostrava, 0/0), Jakub Jankto (Udine, 8/1), Josef Hušbauer (Slavia Praha, 12/1), Jan Kopic (Plzeň, 8/3), Antonín Barák (Udine, 5/4), Jan Sýkora (Slavia Praha, 5/0)
Útočníci: Michael Krmenčík (Plzeň, 10/6), Matěj Vydra (Derby, 20/5).
Náhradníci: Ondřej Kolář, Vladimír Coufal, Ondřej Zahustel, Ondřej Kúdela, Michael Lüftner, Stefan Simič, Adam Hloušek, Ladislav Krejčí, Jaromír Zmrhal, Josef Šural, David Houska, Tomáš Hořava, Šimon Falta, Stanislav Tecl, Milan Škoda, Tomáš Necid, Jan Kliment. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud