28. května 2018 • 14:46

Jarolímovi vypadli čtyři hráči. Vydrovi hrozí operace, prozradil kouč

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z nominace české fotbalové reprezentace před přípravnými zápasy na soustředění v Rakousku proti Austrálii a Nigérii vypadli kvůli zdravotním problémům útočník Matěj Vydra, záložník Jaromír Zmrhal a praví obránci Theodor Gebre Selassie s Pavlem Kadeřábkem. Trenér Karel Jarolím už místo nich v neděli dodatečně povolal čtyři hráče plus další dva navíc.



"Jarda Zmrhal a Theo mají zraněné koleno, Kadeřábek záda a Vydra tříslo. Věděli jsme, že tam určité problémy byly, protože s kluky jsme byli v kontaktu," řekl novinářům na dnešním srazu týmu v Praze Jarolím, který má aktuálně k dispozici 22 jmen.

"Komplikace to je, protože jsme chtěli, aby mužstvo bylo pohromadě. Žádný jiný sraz před zářijovým prvním ostrým zápasem v Lize národů už totiž nemáme. Nechtěli jsme to obměňovat, ale bohužel nám z toho zase důležití hráči vypadli," dodal Jarolím.

Český kouč už v neděli dodatečně rozšířil původní nominaci o šest jmen. Premiérovou pozvánku dostal olomoucký obránce Václav Jemelka a tým doplnili také další zadák Vladimír Coufal, středopolaři Michal Trávník, Tomáš Hořava a Jan Sýkora a ofenzivní záložník Josef Šural.

Česká reprezentace na pondělním tréninku v Praze
Česká reprezentace na pondělním tréninku v Praze

Útočník Derby Vydra, který se s 21 góly stal nejlepším střelcem druhé anglické ligy, kvůli zranění vypadl z nominace národního celku v poslední době už poněkolikáté.

"Vydra už ke konci sezony v Anglii problém měl, že ani tolik nenastupoval. Je to vážnější a je to i možná otázka operace. Já s ním osobně mluvil a říkal, že se ani pořádně nevyspí. Takže nic příjemného to není," konstatoval Jarolím. "U Jardy Zmrhala se taky zvažuje, že možná podstoupí operaci. Sice dohrál, ale teď ho to v posledním kole píchlo," dodal český kouč.

Zdravotní problémy měl i další útočník Patrik Schick z AS Řím. "Minulý týden dostal injekci do svalu, ale teď jsem s ním mluvil a nepociťuje nic ani při běhání. Takže věřím, že bude v pořádku," řekl Jarolím.

Reprezentanti se po dnešním srazu budou v Praze připravovat do středy, kdy zamíří do Rakouska. Tam je čekají dva zápasy s týmy, které na rozdíl od nich postoupily na světový šampionát do Ruska. Češi nejprve 1. června nastoupí proti Austrálii a 6. června budou hrát s Nigérií.

Nominace fotbalové reprezentace na zápasy s Austrálií a Nigérií
Brankáři: Tomáš Vaclík (Basilej 19 startů, 0 branek), Tomáš Koubek (Rennes 7, 0), Jiří Pavlenka (Brémy 5, 0)
Obránci: Marek Suchý (Basilej 38, 1), Tomáš Kalas (Fulham 12, 1),  Jakub Jugas (Slavia Praha 0, 0), Filip Novák (Trabzonspor 14, 1),  Jan Bořil (Slavia Praha 5, 0), Václav Jemelka (Olomouc 0, 0), Vladimír Coufal (Liiberec 1, 0).
Záložníci: Jan Kopic (Plzeň 12, 3), Vladimír Darida (Hertha Berlín 51, 4), Antonín Barák (Udine 9, 5,), Jakub Jankto (Udine 10, 1,), Josef Hušbauer (Slavia Praha 14, 1), Tomáš Souček (Slavia Praha 10, 1), Michal Trávník (Jablonec 2, 0), Jan Sýkora (Slavia 7, 1), Tomáš Hořava (Plzeň 10,4)
Útočníci: Michael Krmenčík (Plzeň 13, 7), Patrik Schick (AS Řím 7, 2), Josef Šural (Sparta 17, 1)

Darida: Příprava v Rakousku? Zápasy budou o hlavně nás. Těším se na spoluhráče z Austrálie
Video se připravuje ...

Jarolím: Vydrovi hrozí operace. Je to komplikace, mužstvo jsme chtěli mít pohromadě
Video se připravuje ...

Jarolím o nominaci: Dočkal? Sledujeme ho, má kvalitu. Krejčí má dveře otevřené
Video se připravuje ...

Trenér Jarolím: Prospaný začátek? Nechtěl jsem ani věřit, že je to možné
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud