Radek Špryňar
10. září 2018 • 14:58

Přehlížený Řezník cítí šanci. Chci hrát, ať to bude kdekoliv, praví před Ruskem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ROSTOVA NA DONU | V Plzni válí na pravé straně obrany, na této pozici patří k absolutní špici v tuzemské soutěži. Je ceněný nejen za kvalitní práci v defenzivě, ale zejména za herní nadstavbu, neboli častou podporu ofenzivy, záškodnické náběhy do obrany soupeře, kde pomáhá vrtat díry a rozbíjí kompaktnost a pozornost bránících hráčů. Navíc je nepochybné a opakovaně doložitelné, že zvládá i partie na evropské scéně. Proto je k nevíře, že Radim Řezník není stálým členem reprezentace.



Naposledy za ni hrál před čtyřmi lety. „To bylo ještě za trenéra Vrby ,“ vybavuje si přesně devětadvacetiletý obránce. Šlo o utkání se Spojenými státy americkými. Češi v přípravném duelu podlehli 0:1. „Na pravém obránci je největší přetlak, tak jsem rád už jen za pozvánku,“ smířlivě praví.

Je fakt, že v české sestavě je možné v současnosti najít hromadu palčivých míst, kam se slovo konkurence jaksi nehodí. O postu pravého beka platí pravý opak.

Pavel Kadeřábek , Theodor Gebre Selassie , Vladimír Coufal – to je výčet přímých rivalů o jedno místo na place. „Je nás tu na pravého beka hodně, ale jsme použitelní i na jiných postech. Určitě bych si rád zahrál, ať už to bude kdekoli,“ sní Řezník .

Zklamaní čeští reprezentanti po závěrečném hvizdu
Zklamaní čeští reprezentanti po závěrečném hvizdu

V pondělí by v přípravě proti Rusku konečně mohl dostat šanci a prostor. A nutně nemusí jít o pravého obránce. Jak ukázal v Plzni v domácí lize, ale i v Evropské lize, s prstem v nose zvládne part i na stoperu. Příklad? Když měl trenér Pavel Vrba ve středu obrany podstav, ukázal na Řezníka.

V osmifinále Evropské ligy proti skvělým ofenzivním hráčům Sportingu Lisabon obstál na výbornou. Hrál s přehledem, jistě, v soubojích držel, i na oblíbené výlety směrem vpřed nezapomněl.

„Určitě je to varianta. Víme, že zvládá oba posty. I s tímto vědomím jsem ho zařadil do nominace,“ pronesl trenér Karel Jarolím na předzápasové tiskové konferenci v Rostově na Donu.

V Uherském Hradišti to žije! Fotbalisté bojují o důležité body, diváci si to užívají
Video se připravuje ...

„Budu rád, když šanci dostanu. Vždyť kdo by nechtěl hrát za reprezentaci. Rusko má výborný tým. Kvalitu mají všichni, hrají v nejlepších ruských týmech. A vize hry trenéra Čerčesova bude určitě stejná jako na mistrovství světa. Vůbec nezáleží na tom, že třeba nepostaví největší hvězdy. Myslím, že to bude podobná úroveň jako Ukrajina,“ zamyslel se.

Češi mají, co napravovat. S Ukrajinou padli 1:2. Herně propadli. „Byly tam špatné věci, ale musíme se dívat dopředu. Chyby jsme si vyříkali. Nebyla podpora víc dopředu. Když jsme míč získali, tak jsme ho do čtyř přihrávek zase ztratili. Hodně se běhalo bez míče,“ sledoval Řezník z lavičky problémy v české hře.

Právě on by mohl pozvednout národní tým. Sebevědomí i forma mu nechybí.

Zklamaný Jarolím: Bolí to. Čekali jsme, že útočníky využijeme lépe
Video se připravuje ...

Poražení reprezentanti: Gól v poslední minutě? To se nám nesmí stávat
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 8. Jonov, 24. Zabolotnyj, 29. Jonov, 78. Jerochin, 83. Poloz

Hosté: 74. Souček

Sestavy

Domácí: Luněv – Fernandes (64. Smolnikov), Semjonov, Neustädter, Rausch (87. Sorokin) – Gazinskij, (85. Kambolov), Jonov – Kuzjajev, Jerochin, Čeryšev (81. Stockij) – Zabolotnyj (73. Poloz)

Hosté: Koubek – Coufal, Řezník, Kalas (46. Brabec), Bořil – Souček, Hořava (65. Sýkora) – Jankto, Hušbauer (82. Trávník), Zmrhal – Tecl (71. Krmenčík)

Karty

Hosté: Bořil, Souček

Rozhodčí

Agajev – Zejnalov, Mammadov (vš. Ázerbájdžán)

Stadion

Rostov Arena, Rostov (Rusko)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud