11. září 2018 • 17:12

Jarolím bilancuje: Všechno jsem vyčerpal. Nebylo to nejšťastnější angažmá

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Karel Jarolím po debaklu v Rusku dospěl k závěru, že už vyčerpal všechny možnosti, jak zlepšit herní projev a výsledky fotbalové reprezentace. Proto se také v letadle při cestě zpět sešel dohodl s vedením Fotbalové asociace ČR na ukončení spolupráce.



Jarolím vedl český tým od srpna 2016 a jeho pozice byla v ohrožení už po neúspěšné kvalifikaci o postup na mistrovství světa. Tehdy dostal bývalý kouč Slavie nebo Mladé Boleslavi ultimátum v podobě úspěchu v Lize národů, do ní však reprezentace vstoupila minulý týden prohrou 1:2 s Ukrajinou.

V pondělí pak čeští fotbalisté utrpěli v přípravě v Rusku debakl 1:5, což je spolu s nedávným výpraskem 0:4 od Austrálie nejvyšší prohra v historii národního týmu. "Definitivně to dozrálo v Rusku. V letadle jsem se sešel s vedením a usoudil jsem, že mužstvo bude potřebovat nový impulz," řekl Jarolím v rozhovoru pro FAČR.

"Na příštím srazu v říjnu čekají tým dva zápasy Ligy národů a ve mně tak nějak dozrálo, že už jsem asi vyčerpal všechny možnosti, aby to bylo lepší," uvedl dvaašedesátiletý kouč, pod jehož vedením reprezentace vyhrála deset z 22 zápasů, čtyřikrát remizovala a osmkrát prohrála.

Jarolím končí s bídnou bilancí! Kdo by ho mohl nahradit?
Video se připravuje ...

"Měl jsem takové angažmá, na které vzpomínám hodně rád. Tohle úplně nejšťastnější, co se týče sportovních výsledků, nebude. Ale dostal jsem možnost trénovat nároďák a toho si nesmírně vážím a vážit budu. Beru to jako ohromnou zkušenost, protože jsem poznal, že to je úplně jiná práce než v klubu. Jen mě mrzí, že jsme neměli lepší výsledky," dodal.

Jarolím také uvedl, že po odchodu od reprezentace si dlouho přestávku dávat nemusí a klidně by se brzy vrátil k trénování. "Každodenní práce u reprezentace není tak intenzívní, takže asi bych neměl problém, kdyby přišla nějaká nabídka. Ale je to tak čerstvé, že o tom nechci moc přemýšlet. Musím si urovnat myšlenky a uvidíme, co čas přinese," prohlásil.

Jarolím: Mrzí mě, že jsme neměli lepší výsledky. Mužstvo potřebuje nový impulz
Video se připravuje ...

ANKETA: Nástupce Jarolíma? Nejspíš Šilhavý, shodují se redaktoři Sportu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud