15. října 2019 • 13:39

KLDR hrála s Jižní Koreou bez branek, diváků i médií. Soupeři dá duel na DVD

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na úterní zápas kvalifikace fotbalového mistrovství světa 2022 mezi Severní a Jižní Koreou, který v Pchjongjangu skončil bezbrankovou remízou, neměli přístup jihokorejští fanoušci ani novináři a nevysílala ho žádná televize. Severní Korea, jejíž média se o duelu vůbec nezmiňují, poskytne protistraně pouze záznam na DVD. Týmy obou znesvářených zemí se na severokorejské půdě utkaly po téměř 30 letech.



Obě země se naposledy střetly před deseti lety v kvalifikaci MS v Soulu. Po prohře 0:1 obvinili severokorejští funkcionáři jihokorejské pořadatele z toho, že před zápasem přiotrávili jejich hráče jídlem. Odveta se hrála v Šanghaji, neboť na stadionu v Pchjongjangu odmítli vztyčit jihokorejskou vlajku a zahrát jejich hymnu.

Po loňském zlepšení vzájemných vztahů, které vyvrcholilo společným nástupem obou Korejí při zahájení zimních olympijských her v jihokorejském Pchjongčchangu, je situace znovu napjatá. Severní Korea před několika dny pohrozila obnovením testů jaderných zbraní a balistických střel dlouhého doletu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud