12. března 2020 • 19:43

Turné Amerika padá. Národní tým zrušil duely s Mexikem i Hondurasem

Autor: jon, šp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvůli šíření koronaviru se sportovní kolotoč po celém světě brzdí a celý se postupně zastavuje. Americký prezident Donald Trump v noci na čtvrtek ohlásil třicetidenní zákaz veškerých cest do Spojených států z Evropy. To se velmi vážně dotýká české fotbalové reprezentace, která měla 23. března odletět na americké turné. Před mistrovstvím Evropy bylo v plánu sehrání dvou přípravných utkání proti Mexiku (26. března v Charlotte) a Hondurasu (29. března v Miami). Vzhledem k nastoleným omezením ale turné padá. Vedení reprezentace to potvrdilo ve čtvrtek večer.



„Pořadatelé zrušili oba březnové přípravné zápasy české fotbalové reprezentace, která ve Spojených státech amerických měla nastoupit proti Mexiku a Hondurasu. Zrušení souvisí s opatřeními proti epidemii koronaviru COVID-19,“ oznámila česká reprzeentace v prohlášení.

Český tým měl proti Mexiku nastoupit v Charlotte ve čtvrtek 26. března a proti Hondurasu v Miami v neděli 29. března.

„Zdraví hráčů, členů realizačních týmů, pořadatelů a fanoušků je vždy nejdůležitější. Proto opatření v podobě zrušení obou zápasů chápeme jako logický krok,“ uvedl manažer české reprezentace Libor Sionko.

Další informace směrem k březnovému srazu i případná opatření k červnovému EURO se zástupci národního týmu dozví v úterý, na kdy UEFA svolala videokonferenci zástupců všech národních asociací.

Koronavirus drtí sport. Fotbalová liga přerušena, hokejová extraliga zrušena
Video se připravuje ...

Trump oznámil zákaz cest z Evropy

Americký prezident Donald Trump v noci na čtvrtek ohlásil 30denní zákaz veškerých cest do Spojených států z Evropy, s výjimkou Británie. Omezení, které má zpomalit šíření nového koronaviru v USA, bude platit od páteční půlnoci. Vztahuje se na 26 evropských zemí včetně České republiky a podle agentury Reuters se netýká amerických občanů a jejich nejbližších příbuzných a trvale usazených osob v USA.

Koronavirus a sport ONLINE: vše o odložených zápasech, zrušených sezonách a nakažených sportovcích ZDE>>>

„Toto je v moderních dějinách nejsmělejší a nejkomplexnější úsilí vyvíjené tváří v tvář cizímu viru,“ prohlásil Trump, když nová opatření oznamoval v hlavním vysílacím čase z Oválné pracovny Bílého domu v projevu k národu.

Americký prezident Donald Trump oznámil zákaz cestování všem Evropanům s výjimkou Britů do USA. Nařízení má platit měsíc. (12.3.2020)
Americký prezident Donald Trump oznámil zákaz cestování všem Evropanům s výjimkou Britů do USA. Nařízení má platit měsíc. (12.3.2020)

„Učinili jsme životy zachraňující krok včasným konáním vůči Číně. Nyní musíme konat stejně vůči Evropě,“ obhajoval americký prezident cestovní restrikce. Trump řekl, že omezení se nebude vztahovat na Británii a že Spojené státy budou situaci sledovat, aby mohly případně cestování obnovit dříve.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud