17. dubna 2020 • 11:30

Naštvaný Materazzi o MS 2006: Zidane byl chráněn, mě Italové roztrhali

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se řekne fotbalové mistrovství světa 2006, ten moment se každému vybaví jako první. Zinédine Zidane v prodloužení finále trefil hlavou Marca Materazziho, dostal červenou kartu a jeho Francie nakonec Itálii podlehla na penalty. Materazzi, který hvězdu soupeře vyprovokoval, s odstupem času přiznává, že jej naštvala reakce některých fanoušků. „Vlastní krajané mě pak doslova roztrhali,“ uvedl.



Je to známý příběh. Finálový souboj na šampionátu v Německu před čtrnácti lety nabídl velké drama. Francie brzy vedla, když Zidane proměnil penaltu, krátce nato ovšem Materazzi přesnou hlavičkou srovnal.

A právě tihle dva aktéři se v prodloužení za stavu 1:1 dostali do konfliktu, který skončil proslulou Zidaneho hlavičkou, jež pak obletěla svět. Lídr fotbalistů ze země galského kohouta musel do sprch a jeho oslabení spoluhráči následně nezvládli penaltový rozstřel. Itálie dosáhla na čtvrtý titul v historii, Francie zůstala stříbrná.

Později vyšlo najevo, že italský stoper Zidana popíchl urážkami jeho sestry a holohlavý záložník své emoce neovládl. Materazzi ovšem s odstupem času míní, že Francouz i přesto ve své zemi našel mnohem větší zastání než on sám v Itálii. A to důrazný obránce nese špatně.

Takto Zinedine Zidane složil Marca Materazziho
Takto Zinedine Zidane složil Marca Materazziho

„Zidane byl Francouzi chráněn, kdežto mě vlastní krajané doslova roztrhali. Takoví lidé pro mě nejsou skuteční Italové,“ řekl Materazzi v aktuálním rozhovoru s fanouškem Interu Milán Davidem Oldanim na sociální síti Isntagram.

„Já jsem vlastenec, vždycky budu hájit italské barvy. Tahle kritika mě po šampionátu nejvíc zasáhla. Ti stejní fanoušci by přitom líbali zem pod mýma nohama, když jsem ve finále dal vyrovnávací gól,“ dodal zklamaně.

K situaci se nedávno vrátil i francouzský obránce Willy Sagnol, který přiznal, že se Zidanem po mistrovství dva roky vůbec nepromluvil. Tak moc na něj byl naštvaný. „Vlastně jsem ani nechtěl přijmout jeho omluvu. Musel jsem jít do koupelny, vykouřit dvě stě padesát cigaret za deset minut,“ popsal frustraci po prohraném finále.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud