2. října 2020 • 11:13

Jankto vypadl z reprezentace. Šilhavý povolal dva slávisty, Kalvacha a Matějů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z české fotbalové reprezentace kvůli zranění vypadl ofenzivní záložník Sampdorie Jakub Jankto. Nominaci pro říjnové zápasy na Kypru, v Izraeli a ve Skotsku rozšířili obránce Aleš Matějů z Brescie, slávističtí záložníci Lukáš Provod s Petrem Ševčíkem a další středopolař Lukáš Kalvach z Plzně. Trenér Jaroslav Šilhavý má nyní ve výběru 26 hráčů.



„Jakub Jankto patří mezi naše nejdůležitější hráče, takže nás jeho ztráta mrzí. Je to komplikace i vzhledem k tomu, že nás netradičně čekají tři náročné zápasy v krátké době. Ale jsme přesvědčení, že máme v týmu hráče, kteří Jakuba dokážou nahradit, a nadcházející sraz určitě zvládneme,“ citoval manažera reprezentace Libora Sionka web fotbal.cz.

Všichni čtyři fotbalisté, kteří dostali dodatečnou pozvánku, už mají reprezentační zkušenosti. Matějů byl nominován v září, ale na premiérový start čeká. Ševčík za národní mužstvo dosud nastoupil třikrát, Kalvach s Provodem jednou.

V říjnovém termínu se kvůli dlouhé koronavirové pauze v první polovině roku nezvykle uskuteční tři reprezentační utkání místo tradičních dvou. Ve středu 7. října se nejprve český tým představí v přípravě na Kypru a pak nastoupí ke dvěma venkovním duelům Ligy národů. Nejprve bude hrát v neděli 11. října v Izraeli a o tři dny později ve Skotsku.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud