6. února 2024 • 18:27

Senzace na Asijském poháru! Son a spol. ze hry, do finále jde Jordánsko

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jordánska poprvé v historii postoupili do finále mistrovství Asie. V dnešním semifinále v Rajánu porazili Koreu 2:0 brankami ve druhém poločase. V sobotním souboji o zlato vyzvou Írán, nebo úřadující šampiony a hostitele turnaje Katar, jejichž utkání je na programu ve středu.



Jordánsko se málem ujalo vedení už před koncem první půle, jenže korejský gólman Čo Hjon-u střelu z bezprostřední blízkosti zastavil hlavou a následně potřeboval ošetření. Zbytek utkání ale dochytal. Jordánci rozhodli o vítězství brankami v 53. a 66. minutě, kdy se trefili Jazán An-Naímat a Músa At-Tamarí.

Jordánský tým v základní skupině s Korejci remizoval 2:2, k tomu prohrál s Bahrajnem (0:1) a porazil pouze Malajsii (4:0). Ve vyřazovací fázi ale ovládl i třetí zápas, poté co si poradil s Irákem (3:2) a Tádžikistánem (1:0).

Výsledek semifinále mistrovství Asie ve fotbale:

Jordánsko - Korea 2:0 (0:0)
Branky: 53. An-Naímat, 66. At-Tamarí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud