12. srpna 2014 • 22:47

Ronaldo zničil Sevillu! Real vyhrál 2:0 a slaví zisk Superpoháru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Realu Madrid získali podruhé Superpohár UEFA. Úřadující šampion Ligy mistrů dnes v Cardiffu porazil vítěze Evropské ligy FC Sevilla 2:0, oba góly vstřelil Cristiano Ronaldo. Předtím Real vyhrál Superpohár v roce 2002.



Trenér Realu Carlo Ancelotti triumfem potvrdil, že Superpohár patří mezi jeho oblíbené trofeje. Získal ho dvakrát ještě jako hráč a nyní potřetí jako trenér, předtím slavil pokaždé s AC Milán.

Real poprvé v soutěžním utkání představil obě největší posily - mistra světa Toniho Kroose a nejlepšího střelce světového šampionátu Jamese Rodrígueze. Ten společně s Garethem Balem a Cristianem Ronaldem vytváří nejdražší ofenzivní trio na světě a po půlhodině ukázal, že si bude s novým spoluhráči rozumět.

Gareth Bale se blýskl skvělou přihrávkou na RonaldaFoto Reuters

Přes Ronalda a Rodrígueze se při brejku dostal míč k Baleovi, který vyslal parádní prudký centr na nabíhajícího Ronalda a hvězdný Portugalec otevřel skóre.

Krátce po změně stran navíc Ronaldo potvrdil, že se mu v zápasech proti Seville mimořádně daří, a tvrdou střelou levačkou vedení navýšil. Byl to již jeho 18. gól ve 12 zápasech proti tomuto soupeři.

Real byl v utkání jasně lepší a při šancích Rodrígueze či Balea podržel Sevillu brankář Beto. Až v závěru se Sevilla dostala do tlaku, ale brankář Iker Casillas, který jako jediný pamětník předchozího triumfu Realu v Superpoháru dostal přednost před novou posilou Keylorem Navasem, udržel čisté konto.

Real Madrid - FC Sevilla 2:0 (1:0)
Branky: 30. a 49. Ronaldo. Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Burt - Oliver, Taylor (všichni Angl.). ŽK: Kroos, Carvajal - Vitolo, Navarro. Diváci: 33.000.

Real: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao (84. Marcelo) - Kroos, Modrič (86. Illaramendi) - Bale, Rodríguez (73. Isco), Ronaldo - Benzema. Trenér: Ancelotti.
Sevilla: Beto - Coke (84. Figueiras), Pareja, Fazio, Navarro - Carrico, Krychowiak - Parreu (66. Aspas), D. Suárez (78. Reyes), Vitolo - Bacca. Trenér: Emery.

Pepe dokáže udržet míč na svých kopačkách, i když ho hlídají čtyři hráči
Pepe dokáže udržet míč na svých kopačkách, i když ho hlídají čtyři hráči



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud