19. července 2020 • 21:36

Chelsea zdolala United a je ve finále FA Cupu. V něm vyzve v derby Arsenal

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chelsea se po výhře nad Manchesterem United 3:1 stali druhými finalisty Anglického poháru. O trofej se utkají s Arsenalem 1. srpna v londýnském Wembley a budou usilovat o deváté prvenství v soutěži. Jejich finálový soupeř, který v sobotu vyřadil obhájce z Manchesteru City, je s 13 primáty rekordmanem FA Cupu.



Zápas se hrál rovněž ve Wembley a byl odvetou za předloňské finále Anglického poháru, v němž rovněž byla úspěšnější Chelsea. United utrpěli v devátém utkání po restartu sezony přerušené pandemií koronaviru první soutěžní porážku a prohráli poprvé od 22. ledna.

Chelsea šla do vedení ve čtvrthodinovém nastavení prvního poločasu, které si vynutilo ošetřování zraněného obránce Manchesteru Erica Baillyho. Domácí hráč zůstal v závěru normální hrací doby otřesený na trávníku, poté co se podruhé v krátké době srazil hlavou, tentokrát se spoluhráčem. Ze hřiště byl odnesen na nosítkách.

Na gól Oliviera Girouda z 11. přidané minuty navázal hned po změně stran Mason Mount a po vlastním zásahu Harryho Maguirea to bylo už 0:3. Bruno Fernandes už pouze snížil z penalty.

Výsledek semifinále FA Cupu

Manchester United - Chelsea 1:3 (0:1)
Branky: 85. Fernandes z pen. - 45.+11 Giroud, 46. Mount, 74. vlastní Maguire.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud