8. ledna 2011 • 17:57

Arsenal se proti Leedsu zachránil penaltou v závěru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Arsenalu byli blízko vyřazení z Anglického poháru hned ve 3. kole, kterým kluby z Premier League soutěž zahajují. V zápase proti druholigovému Leedsu dlouho prohrávali 0:1, opakovaný zápas si vynutili až proměněnou penaltou Ceska Fábregase v samém závěru.



Leedsu už se podobný výsledek povedl loni, kdy ve stejné fázi této nejstarší fotbalové soutěže na světě vyřadil Manchester United. Nyní vedl po brance z penalty, kterou proměnil Max Gradel v 54. minutě.

Kouč Arséne Wenger brzy poté poslal na hřiště mistra světa Fábregase a ten se mu odvděčil gólem v 90. minutě. Arsenal si tak udržel šňůru domácí neporazitelnosti v Anglickém poháru, která trvá od prohry právě s Leedsem v roce 1997.

V utkání dostal od první minuty příležitost Tomáš Rosický, český záložník se ale do statistik zapsal pouze žlutou kartou.

"Byl to velmi těžký zápas, ale posledních dvacet minut jsme předváděli velmi dobrou hru. Jejich brankář (Kasper Schmeichel) byl však fantastický," zhodnotil duel Wenger, jenž v trenérské kariéře nezná pohárové vyřazení od soupeře z nižší ligy.

V neděli se představí v Anglickém poháru i obhájce Chelsea, která přivítá druholigový Ipswich, a lídr Premier League Manchester United. Ten se v prestižním duelu utká s Liverpoolem.

3. kolo fotbalového Anglického poháru:
Arsenal - Leeds (II) 1:1, Millwall (II) - Birmingham City 1:4, Blackburn - Queens Park Rangers (II) 1:0, Bolton - York City (nelig.) 2:0, Reading (II) - West Bromwich Albion 1:0, West Ham - Barnsley (II) 2:0, Stoke - Cardiff (II) 1:1, Southampton (III) - Blackpool 2:0, Sunderland - Notts County (III) 1:2, Sheffield United (II) - Aston Villa 1:3, Fulham - Peterborough (III) 6:2, Hull (II) - Wigan 2:3, Scunthorpe (II) - Everton 1:5.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud