8. srpna 2011 • 10:41

City dostali lekci, smál se po zisku Superpoháru Rooney

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Fantastický obrat ve finále anglického Superpoháru Waynea Rooneyho nesmírně potěšil. Zvlášť, když United přemohli úhlavního rivala, konkurenční Manchester City. "Taková výhra je opravdu sladká," zářil pětadvacetiletý útočník United po zisku první trofeje v nové sezoně.



Souboj mezi loňským šampionem Premier League a vítězem F.A. Cupu měl od prvních minut strhující tempo. City do přestávky vedlo 2:0, hvězdami nabitý tým kráčel ve Wembley k triumfu.

Jenže Fergusonova parta se nevzdala. V druhém poločase zabrala a portugalský kouzelník Nani v 94. minutě dokončil fantastický obrat. Po výhře 3:2 tak United slaví zisk anglického Superpoháru.

"Je to skvělé vítězství hodné šampionů. Musím to říct. Dnes od nás dostali City lekci," napsal na Twitteru Wayne Rooney. Právě on v nastavení odkopl z vlastního vápna balon, který po zaváhání Kompanyho sebral Nani a druhou trefou v zápase rozhodl o výhře United.

Premier League

"Dominovali jsme i v prvním poločase. Oni měli jen dobrou pětiminutovku, kdy dali dva góly z ničeho. My jsme ale ukázali charakter a otočili jsme to," zářila spokojeností hvězda United.

Na Old Trafford můžou mít důvod k radosti. Porazili nenáviděného souseda, navíc ve strhujícím dramatu. "Výhra je o to sladší, že je proti City. Chtěli se s námi prát o tuhle trofej, ale na hřišti byl pouze jeden tým, který mohl vyhrát," popíchl Rooney městského rivala.

Fotbalisté Manchesteru United slaví zisk Superpoháru
Fotbalisté Manchesteru United slaví zisk Superpoháru

United mohou brzy slavit i triumf na přestupovém trhu. Mohli by "citizens" vyfouknout Wesleyho Sneijdera, o kterého se kluby perou. "Inter potřebuje peníze. Pokud přijde správná nabídka, jsem na prodej," vzkázal do Manchesteru nizozemský záložník, jehož cena se odhaduje na 35 milionů liber (téměř miliarda korun).

Znovu se předvedl i Mario Balotelli, nezkrotný živel z Itálie. Když ho trenér Mancini vystřídal, vztekle svlékl dres a hned zamířil do kabin. Po chvíli se ale vrátil na lavičku.

"Nikdo z mých spolupracovníků mu neřekl, aby se vrátil," odmítl možný konflikt kouč City. "Vím, že Mario může hrát ještě lépe. Ale důležité je, že momentálně pracuje pro tým stejně jako ostatní hráči," vzkázal na adresu brzy 22 letého útočníka.

Nani vyrovnal na 2:2 a ve čtvrté minutě nastavení rozhodl o Superpoháru pro Manchester United
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud