22. srpna 2011 • 21:19

Otec Mikela byl osvobozen nigerijskou policií, je v pořádku

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nigerijská policie dnes osvobodila otce fotbalisty Chelsea Johna Obiho Mikela, jenž byl unesen 12. srpna cestou z práce. Michael Obi byl nezraněn a jeho únosci zatčeni.



Policejní mluvčí agentuře AP řekl, že detektivové sledovali stopy fotbalistova otce až do města Kano. Tam se policistům podařilo proniknout do objektu, kde byl Michael Obi držen, osvobodili ho a zadrželi několik jeho únosců.

"Odvezli mě do buše. Začal jsem je prosit, ale oni mě nemilosrdně bili a kopali mě," řekl dnes novinářům osvobozený Mikelův otec. "Bylo jich pět a byli oblečeni do vojenských uniforem. Strčili mě do auta nastříkaného maskovacími barvami a strašně rychle se rozjeli. Netušil jsem, že auta dokážou takhle létat," dodal.

"Michael Obi zavolal své rodině a řekl jim, že je volný. John Obi Mikel chce poděkovat všem v Nigérii, své rodině a přátelům, Chelsea a jejím fanouškům za podporu v těžkém období," uvedla v prohlášení Mikelova manažerská společnost Sport Entertainment and Media Group.

Únos fotbalistova otce přišel krátce poté, co magazín Forbes označil Mikela za sedmého nejlépe placeného afrického hráče v Evropě. Údajně si vydělá 5,8 milionu dolarů ročně.

Navzdory strach nahánějící události zůstal Mikel v Londýně a nastoupil v obou úvodních ligových duelech Chelsea.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud