15. října 2011 • 18:50

Proč nehrál Rooney? Byl zničený z trestu od UEFA, říká Ferguson

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson nepostavil do základní sestavy v dnešním šlágru anglické fotbalové ligy v Liverpoolu svou útočnou hvězdu Wayna Rooneyho kvůli jeho psychickému stavu. Nejlepší střelec Premier League byl zničený z třízápasového trestu, který ho může připravit o účast na mistrovství Evropy.



Pětadvacetiletý Rooney dostal ve čtvrtek od UEFA distanc na tři soutěžní zápasy za zbytečné vyloučení v závěrečném kvalifikačním utkání anglické reprezentace v Černé Hoře.

Přijde tak o všechny zápasy základní skupiny a existuje tedy také možnost, že ho trenér Fabio Capello na Euro vůbec nenominuje.

"Wayne má za sebou těžký týden. Musím říct, že ho ten trest zničil," uvedl Ferguson po zápase, který skončil remízou 1:1.

"Klidně by mohl přijít o mistrovství Evropy, protože není jisté, zda Anglie postoupí ze skupiny. Opravdu to teď pro něj nebylo lehké, takže jsem měl pocit, že bude lepší nechat ho zezačátku na lavičce," dodal skotský kouč.

Autor devíti ligových gólů v sezoně se nakonec na trávník dostal na posledních dvacet minut a nebyl téměř vidět. Za jeho pobytu na hřišti však jeho tradiční útočný partner Javier Hernández vyrovnal na konečných 1:1.

Souboj tvrďáků. Slovák Martin Škrtel versus Phil Jones
Souboj tvrďáků. Slovák Martin Škrtel versus Phil Jones

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud