4. ledna 2012 • 23:05

VIDEO: Gólman Evertonu dal gól od vlastní branky, United vyhořeli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru United dnes ve 20. kole anglické ligy podlehli 0:3 na hřišti Newcastlu a po druhé porážce za sebou zůstali v tabulce druzí tři body za městským rivalem City. Může se na ně také dotáhnout třetí Tottenham, jenž ztrácí další tři body a má zápas k dobru.



V druhém dnešním utkání vstřelil Američan Tim Howard z Evertonu jako čtvrtý brankář v Premier League gól, ovšem jeho tým prohrál doma 1:2 s Boltonem.

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson nechal po šokující domácí silvestrovské porážce 2:3 s posledním Blackburnem na lavičce letní posilu Davida De Geu a do branky poslal Anderse Lindegaarda, ani tato změna však "Rudým ďáblům" k bodům nepomohla.

Dánský náhradník poprvé inkasoval v 33. minutě, kdy se trefil z otočky Senegalec Demba Ba a díky 15. trefě v sezoně se osamostatnil na druhém místě tabulky střelců za kapitánem Arsenalu Robinem van Persiem.

Druhý gól přidal dvě minuty po přestávce dokonale provedeným přímým kopem Yohan Cabaye a zmar United dokonal v poslední minutě vlastní brankou Phil Jones.

Howard oslavil svůj 250. zápas v Anglii kuriózní vstřelenou brankou, ta však jeho týmu nebyla nic platná. Americký reprezentační gólman odkopl z vlastního pokutového území míč, ten se třicet metrů před brankou Boltonu odrazil od země a s pomocí větru zapadl za záda gólmana Adama Bogdana.

Howard se tak připojil k Peteru Schmeichelovi, svému krajanovi Bradu Friedelovi a Paulu Robinsonovi, kteří dokázali skórovat v Premier League před ním.

Domácím ovšem vydrželo nečekaně získané vedení jen čtyři minuty, než vyrovnal David Ngog. Zápas rozhodl dvanáct minut před koncem kapitán Boltonu Gary Cahill, jenž se tak zřejmě stylově rozloučil se svým týmem před avizovaným odchodem do Chelsea.

Anglická fotbalová liga - 20. kolo:

Everton - Bolton 1:2 (63. Howard - 67. Ngog, 78. Cahill),

Newcastle - Manchester United 3:0 (33. Ba, 47. Cabaye, 90. vlastní Jones).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud