17. března 2012 • 19:50

VIDEO: Hráči plakali a modlili se. Záložníka Muambu oživovali lékaři

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE | Hrůzné chvíle prožil záložník Boltonu Fabrice Muamba, kterého museli přímo na hřišti oživovat lékaři. Ke kolapsu, pravděpodobně po selhání srdce, došlo poblíž středového kruhu, kde se bez kontaktu s jiným hráčem zhroutil. Ostatní fotbalisté byli v šoku, čtvrtfinálový zápas FA Cupu byl předčasně ukončen.



Fabrice Muamba zkolaboval sám od sebe několik minut před koncem prvního poločasu. Fotbalisté a rozhodčí okamžitě volali lékařskou pomoc, která si přinesla s sebou defibrilátor a na trávníku hráče oživovala.

Podle prvních zpráv 23letý fotbalista ani nedýchal, když byl na nosítkách přenášen do ambulance. Ovšem během cesty do nejbližší nemocnice začal podle posádky opět dýchat.

Fabrice Muamba sám od sebe zkolaboval a musel být oživován.
Video se připravuje ...

Za bývalým hráčem Arsenalu a Birminghamu odcestovali do nemocnice i trenér Owen Coyle, útočník Kevin Davies a rodina. Informace agentury Reuters, která s odvoláním na televizi Sky Sports uvedla, že Muambův stav je stabilní, vzápětí vyvrátil klub ve svém prohlášení.

"Bolton Wanderers může potvrdit, že Fabrice Muamba byl přijat na oddělení léčby infarktů v londýnské Chest Hospital, kde se nachází v kritickém stavu na jednotce intenzivní péče. V tomto okamžiku nebudou poskytovány další informace," stojí ve společném prohlášení klubu a lékařského zařízení citovaném agenturou AP.

Pohled na bezvládné tělo vyvolal u některých hráčů velký šok, společně s fanoušky plakali a modlili se. V tom pokračovali lidé, včetně slavných fotbalistů, na sociálních sítích a přáli si, aby se Muamba vyhnul tomu nejhoršímu.

Duel FA Cupu Tottenham-Bolton byl za stavu 1:1 předčasně ukončen.

Spoluhráči i soupeři se na hřišti neubránili slzám a modlili se.
Video se připravuje ...

Fotbalisté jen těžko věří kolapsu Muamby
Fotbalisté jen těžko věří kolapsu Muamby

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud