30. března 2012 • 11:19

Agent: Torres zváží odchod z Chelsea. Chce ho Juve i Machačkala

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

V létě usedne k jednacímu stolu s vedením Chelsea, vyhodnotí situaci a rozhodne o svém setrvání v londýnském klubu. Fernando Torres bude podle svého agenta na konci sezony silně uvažovat o tom, zda nezmění působiště. Zájem o jeho služby je v Itálii a Rusku.



Vůbec poprvé po přestupu z Liverpoolu Torresův agent Antonio Sanz připustil, že jeho klient by mohl zvážit přestup do jiného klubu. O hráče se dlouhodobě zajímají dva italské celky AS Řím a Juventus. Nově se ozvala i Anži Machačkala, kde by vytvořil tandem se Samuelem Eto’oem.

„O budoucnosti Fernanda rozhodneme v nadcházejících měsících. Sice má v Chelsea smlouvu ještě na čtyři roky, ale situace se změnila,“ uvedl Sanz. O možném odchodu Torrese mluví agent i přesto, že v posledních týdnech šla útočníkova forma výrazně nahoru. „V Lisabonu odehrál skvělý zápas a dokonce přihrál na vítězný gól Kalouovi,“ pyšnil se.

Zásadní roli bude proto hrát příchod nového manažera. Podle toho se Torres rozhodne, zda zůstane. Pokud by totiž měl přijít kouč, který by stejně jako André Villas-Boas neměl v hráče takovou důvěru jako Roberto Di Matteo, nad odchodem by se moc dlouho nerozmýšlel.

„Villas-Boas si Fernanda tolik nevážil, ale po změně manažera už má zase důvěru, jakou si zaslouží,“ řekl agent Sanz.

Torres po přestupu do Chelsea neprožíval zrovna lehké období. Střelecky se mu nedařilo. Byl kritizován. Pod velkým tlakem se nedokázal dostat formy, díky níž se zařadil po bok nejlepších útočníků planety. Nakonec tak přišel o místo v základní sestavě a dokonce je ohrožena jeho účast na EURO 2012.

Přestup do jiného klubu by tak teoreticky mohl Torresovu kariéru znovu nastartovat. „Italská liga je na velice dobré úrovni. A také dobře známe filozofii trenéra AS Řím Luise Enriqueho. Ale pokud Fernanda chce, bude muset nejprve jednat s Chelsea. V současné době nevedeme s Římem nebo Juventusem žádné diskuze,“ řekl Sanz.

Agent se již nezmiňuje o zájmu Machačkaly, o čemž informuje ruský tisk. Bohatý klub je údajně ochotný zaplatit za Torrese 35 milionů liber. Jednání mezi kluby by navíc mohla být usnadněná tím, že trenér Machačkaly Guus Hiddink je blízkým přítelem majitele Chelsea Romana Abramoviče.

Je to tam! Chelsea se raduje, po akci Torrese vstřelil jediný gól úvodního čtvrtfinále Ligy mistrů proti Benfice Lisabon Salomon Kalou
Je to tam! Chelsea se raduje, po akci Torrese vstřelil jediný gól úvodního čtvrtfinále Ligy mistrů proti Benfice Lisabon Salomon Kalou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud