17. dubna 2012 • 11:27

Porazili Liverpool, United a teď Arsenal. Pořád zdržují, štve Wengera

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Wigan jede! Klub, který kdekdo odepisoval a pomalu posílal do druhé anglické ligy, zaznamenal v posledních pěti zápasech skalp Liverpoolu, Manchesteru United a včera Arsenalu (2:1). Jeho manažer Arséne Wenger si ovšem postěžoval na to, že "latics" po celý zápas zdržovali.



Fotbalisté Wiganu jsou příkladem pro všechny mužstva, která hrají o záchranu. Sestupovým vodám unikají s grácií a porážejí jeden velkoklub za druhým.

V posledních pěti zápasech zaznamenali čtyři vítězství, včetně s Liverpoolem, Manchesterem United a Arsenalem! Porážce se nevyhnuli pouze v souboji s londýnskou Chelsea, která však dosáhla zisku tří bodů poněkud kontroverzně.

"I proti Chelsea jsme hráli opravdu dobře. Zasloužili jsme si lepší výsledek. Ale těší mě hlavně to, že jsme zcela odstranili psychický blok, který nás v utkáních s top kluby brzdil," pochvaloval si včera manažer Wiganu Roberto Martínez.

Wigan v pondělním zápase sestřelil Arsenal dvěma rychlými góly z 7. a 8. minuty. Ačkoliv "gunners" následně dostali hosty pod obrovský tlak a s pomocí Rosického a jeho asistence dokázali snížit, na vyrovnání se již nezmohli.

Posledních pět zápasů Wiganu:
Arsenal - Wigan 1:2
Wigan - ManUtd 1:0
Chelsea - Wigan 2:1
Wigan - Stoke 2:0
Liverpool - Wigan 1:2

Po zápase byl manažer Arsenalu Arséne Wenger nespokojený s výkonem rozhodčích, kteří prý ignorovali zdržování hry hráčů Wiganu.

"Nechci se na nic vymlouvat, soupeř hrál dobře a já mu gratuluji. Ale rozhodčí to nezvládli. Za zdržování musejí udělovat žluté karty. Čtvrtému rozhodčímu jsem řekl, že přece musí vidět, jak Wigan a zejména jeho brankář zdržuje celý zápas. Vůbec nerespektovali diváky, kteří zaplatili velké peníze za to, aby se dostali na stadion a sledovali zápas," zlobil se francouzský kouč.

V souboji o třetí místo, na které se tlačí další tři kluby, ztratil tak Arsenal cenné body. Naopak Wigan, který je potřebuje pro změnu v bitvě o záchranu, má pětibodový odstup od sestupové osmnácté příčky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud