Jonáš Bartoš
10. července 2012 • 17:50

Přestupové tahanice. Velkokluby chtějí Van Persieho a hvězdy City

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

KDO MŮŽE ZMĚNIT DRES | S koncem evropského šampionátu se naplno rozjel přestupový trh. Nejobletovanějším fotbalistou je nizozemský snajpr Robin Van Persie. Osmadvacetiletý kanonýr oznámil, že neprodlouží kontrakt s Arsenalem a nejpozději po sezoně opustí londýnský celek. S nabídkami pro nejlepšího střelce loňské sezony Premier League se okamžitě roztrhl pytel...



"Dlouho jsem o tom přemýšlel, ale rozhodl jsem se, že kontrakt neprodloužím," uvedl na svých internetových stránkách Robin van Persie. Jedna z největších hvězd světové kopané zcela jistě opustí Arsenal. Teď jde jen o to, kdy a kam.

Nizozemský střelec s národním týmem zklamal na EURO, domů odjížděl po třech porážkách v základní skupině. Přesto je o jeho služby obrovský zájem. Evropské velkokluby se mohou přetrhnout, aby sebevědomého kanonýra získaly.

S nabídkou možná nejrychleji přispěchal Juventus Turín. Pavel Nedvěd měl "RVP" dokonce osobně přemlouvat v nizozemském táboře během evropského šampionátu. Zálusk na kapitána "Gunners" si dělají také v Manchesteru City či Barceloně. Naopak vyloučený je zájem boháčů z Paříž St. Germain, což uvedl trenér Carlo Ancelotti.

Cena Van Persieho by nemusela být obzvlášť vysoká. V Arsenalu mu příští rok končí smlouva, kterou podle svého prohlášení neprodlouží. Tržní hodnota hráče činí podle serveru transfermarkt.de 47,5 milionu eur (1,2 miliardy korun). Arsenal možná klíčového útočníka prodá ještě levněji, aby o něj po sezoně nepřišel zadarmo.

Robin van Persie (vlevo) a brankář Newcastlu Tim Krul v emotivní výměně názorůFoto Reuters

"Myslím, že Van Persie je v současnosti společně s Messim, Ronaldem, Agüerem a Balotellim nejlepším útočníkem v Evropě. Je jasné, že o takového hráče máme zájem. Ale stejný zájem mají zcela jistě i další týmy," nechal se slyšet kouč Manchesteru City Roberto Mancini.

Pokud by nizozemský snajpr kývl bohatým šejkům z Eastlands, roztočil by přestupovou spirálu.

City by se pravděpodobně zbavilo Edina Džeka. Bosenský forvard není příliš spokojen s malým herním vytížením. S nabídkou okamžitě vyrukoval AC Milán, kde by doplnil Zlatana Ibrahimovice. Exteplický střelec navíc několikrát uvedl, že jeho vysněným dresem je právě ten červeno-černý ze San Sira.

AC Milán už v zimě usiloval také o Carlose Téveze, který se po více jak půlročním trucování vrátil zpět do City. Do Itálie by také mohl putovat zlobivý hoch Mario Balotelli, jehož Mancini už během sezony chtěl z týmu vyhodit. 

O Robina Van Persieho mají zájem v Itálii, chce ho koupit Juventus
O Robina Van Persieho mají zájem v Itálii, chce ho koupit Juventus

Do City se takřka jistě nevrátí Emanuel Adebayor. Ten by měl hostování v Tottenhamu změnit v přestup. Spurs za něj vysází okolo pěti milionů liber.

Přestupové laso do Anglie hází i Real Madrid, který pošilhává po lehkonohém kouzelníkovi Davidu Silvovi. Poté by místo nezbylo na Brazilce Kaká, který ve stínu Mesuta Özila většinu sezony proseděl na lavičce náhradníků.

Z Liverpoolu by na hostování mohl odejít Andy Carroll, který se zatím v červeném dresu nechytl. Vytáhlého útočníka by též rádi viděli v AC Milán. Přestupové manévry ještě neukončila Chelsea, která láká talentovaného záložníka z Brazílie Oscara. Ten by měl postupně nahradit legendárního Franka Lamparda, jenž má nabídky ze Spojených států.

KTERÉ HVĚZDY CHTĚJÍ VELKOKLUBY

Robin van Persie (Arsenal - Juventus, Manchester City, Barcelona)

Carlos Tévez, Mario Balotelli (Manchester City - AC Milán)

Edin Džeko (Manchester City - AC Milán)

Frank Lampard (Chelsea - LA Galaxy)

Stevan Jovetič (Fiorentina - Juventus)

Fabio Borini (AS Řím - Liverpool)

Andy Carroll (Liverpool - AC Milán)

David Silva (Manchester City - Real Madrid)

Thiago Silva (AC Milán - Paříž St. Germain)

Oscar (Internacional - Chelsea, Tottenham)

Kaká (Real Madrid - AC Milán, Tottenham)

Luka Modrič (Tottenham - Real)

Hulk (Porto - Chelsea)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud