22. července 2012 • 16:40

Chci do Realu! Modrič zase stávkuje, zaplatí mastnou pokutu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stejný průběh má další přestupové období u Luky Modriče. Hvězda Tottenhamu si chce vyvzdorovat odchod do slavnějšího klubu a tak opět trucuje. Chorvatský reprezentant odmítl v pátek trénovat, podle španělských médií s týmem neodletěl ani na herní soustředění do USA. Od londýnského klubu za svůj přístup okamžitě schytal tučnou pokutu (okolo 2,6 milionu korun).



Šestadvacetiletý středopolař byl na odchodu ze Spurs už minulé léto, kdy jej mocně lanařila Chelsea. Přestup nedopadl kvůli vysoké sumě, kterou si Tottenham za Modriče řekl.

Jeden z nejlepších hráčů Premier League nakonec sezonu strávil v Londýně, s Tottenhamem mu těsně unikla možnost zahrát si kvalifikaci o Ligu mistrů. Modrič by klub stále rád opustil. Letos je obzvlášť silné vábení Realu Madrid.

Technivcky mimořádně nadaný fotbalista si chce přestup vyvzdorovat za každou cenu. S týmem přestal trénovat a španělská média dokonce tvrdí, že ani nenastoupil na palubu letadla směr Spojené státy, kde Tottenham čeká předsezonní soustředění.

Reakce klubu je jednoznačná. Modrič dostal pokutu 80 tisíc liber, což dělá zhruba výši jeho dvou týdenních platů.  

"Dělá chybu. Tím, že jde proti klubu, jen zhoršuje situaci. Ředitel klubu (Daniel Levy) je teď pořádně naštvaný. Zvlášť, když v Americe řeší problémy kvůli své nemocné ženě," řekl reportérům španělského deníku AS nový trenér Tottenhamu André Villas-Boas.

Luka Modrič, chorvatská hvězda Tottenhamu Hottspur Luka Modrič, chorvatská hvězda Tottenhamu HottspurFoto Reuters


Jednání mezi Tottenhamem a Realem se opět zadrhávají na přestupové částce.

Spurs si svůj klenot cení na 40 milionů liber (více jak 1,3 miliardy korun), což Real zaplatit nechce.

"Je to velice dobrý hráč, minulé léto jsem ho chtěl do Chelsea. Jeho odchod by znamenal obrovskou ztrátu. Je to rozdílový fotbalista, určuje rytmus hry a dokáže hrát na více pozicích," chválí Modriče Villas-Boas.

Modrič má v Londýně platný kontrakt do června 2016. Zatím odmítl podepsat jeho prodloužení, čímž by svoji cenu na přestupovém trhu ještě zvýšil. Každopádně Tottenham svoji oporu pustí jen v případě výjimečné nabídky.

Podle britského deníku Telegraph zatím Real nabízí 27 milionů liber plus hráčskou kompenzaci (Nurata Sahina, Ricarda Carvalha). Ve hře je vedle madridského gigantu též bohatý Paříž St. Germain a Chelsea.

Modrič si chtěl podobným stylem vydupat loni přestup do Chelsea, kdy dokonce odmítl nastoupit k ligovému utkání s Manchesterem United. (více čtěte zde »)  

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud