8. srpna 2012 • 11:19

Suárez dostane s novou smlouvou třikrát větší plat. Jako kapitán Gerrard

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uruguayského útočníka Luise Suáreze lákal usilovně italský Juventus Turín, ale jeho zaměstnavatel anglický Liverpool FC nechtěl o jeho odchodu ani slyšet. Aby si ho pojistil, prodloužil s ním smlouvu do roku 2016 a ztrojnásobil mu plat: 120 000 liber týdně (3,8 milionu kč).



Takové peníze bere v Liverpoolu jen kapitán týmu Steven Gerrard, legenda klubu.

Tou se však pozvolna stává i uruguayský střelec, jenž přišel v lednu 2011 z nizozemského Ajaxu Amsterdam za 24 milionů liber (téměř 560 milionů kč).  Za 52 utkání vstřelil 21 gólů a hlavně připravil bezpočet akcí svým spoluhráčům.

Fanoušci ho zbožňují. „Jsem potěšen, že můžeme pracovat s nejlepšími hráči světa,“ uvedl při prodlužování smlouvy manažer  Brendan Rodgers.

„Zajímalo se o něj sice několik předních evropských klubů, ale na tom, že tu zůstane, jsme se dohodli velice rychle,“ pochvaloval si otevřené jednání.

Stejně vřelý vztah našel k Liverpoolu i uruguayský reprezentant, který nosí pro útočníka magické číslo 7. „Když jsem byl kluk, moc jsem si přál hrát za slavný Liverpool. Sen se mi splnil a jsem tady,“ nerozpakoval se Suárez zavázat se ke službě na další čtyři roky.

Stal se oblíbencem fanoušků a náklonnost je vzájemná. „Jsou neuvěřitelní,“ neskrýval k nim obdiv. „Jsem tu spokojen i v soukromém životě, celá moje rodina, a když je spokojenost mimo hřiště, tak se daří i na něm,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud