22. listopadu 2012 • 19:19

Sudí Clattenburg hráče Chelsea rasisticky neurážel, dostane trest Mikel?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle anglické Fotbalové asociace (FA) neurážel rozhodčí Mark Clattenburg hráče Chelsea rasisticky. Londýnský klub na sudího podal stížnost po říjnovém ligovém utkání s Manchesterem United. Záložník Ramires vypověděl, že slyšel Clattenburga, jak označil Johna Obiho Mikela za opici. Asociace ale nenašla důkazy. Vyšetřován naopak nyní bude zmíněný hráč Chelsea, jelikož sudího v šatně slovně napadl.



"Ukončili jsme šetření údajného pochybení Marka Clattenburga, žádné disciplinární řízení s ní nepovedeme," uvedli dnes představitelé FA v prohlášení. V něm také stojí, že sám Mikel neslyšel nic. Nigerijský fotbalista Mikel i Brazilec Ramires jsou oba tmavé pleti.

Naopak se nyní asociace začne zabývat Mikelovým chováním, neboť hráč šel údajně po zápase za Clattenburgem do šatny a slovně jej napadl. Fotbalista má nyní 30 dnů na to, aby podal vysvětlení.

Sedmatřicetiletý rozhodčí, který je mezi kandidáty pro mistrovství světa 2014, je rád, že má celou záležitost za sebou.

"Vědět, že jste nevinný, je jedna věc, ale tohle byla příležitost, jak zničit mou kariéru," uvedl Clattenburg. "Rasismus nemá ve fotbale místo a tato zkušenost by neměla odradit ty, kteří skutečně věří, že jsou obětí zneužívání," dodal.

Případem možného rasismu se zabývala i policie, pro nedostatek důkazů však vyšetřování už dříve zastavila.

Mikel v hádce s rozhodčím Clattenburgem, padla při ní rasistická nadávka? FA po vyšetřování sudího očistila a trestat jej nebude
Mikel v hádce s rozhodčím Clattenburgem, padla při ní rasistická nadávka? FA po vyšetřování sudího očistila a trestat jej nebude

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud