29. října 2012 • 13:25

Sir Alex hájí sudího: Chelsea mohla dohrávat v osmi, Mikel měl kliku

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Londýnská Chelsea zuří po nedělním šlágru Premier League, kdy prohrála s Manchesterem United 2:3. Podává stížnost na sudího Marka Clattenburga, který podle ní urážel její hráče. Navíc udělil dvěma hráčům Blues červenou kartu a uznal rozhodující gól z ofsajdu. Manažer „rudých Ďáblů“ Sir Alex Ferguson si ale myslí, že Chelsea mohla dohrávat klidně v osmi lidech. „Klidně mohl být vyloučený i Mikel,“ tvrdí manažer United.



Podle Fergusona si nigerijský záložník mohl vysloužit druhou žlutou kartu, když předvedl několik tvrdých zákroků a koledoval si, aby jej sudí poslal předčasně ze hry. „Na to, že už jednu kartu měl, hrál docela ostře. Klidně mohl být vyloučený, měl štěstí, že to sudí posoudil jinak,“ měl jasno Ferguson.

VIDEO: Podívejte se na nejzajímavější momenty šlágru Premier League

Sestřih zápasu Chelsea - Manchester United 2:3
Video se připravuje ...

Ten je přesvědčený i o tom, že sudí správně vyloučil Torrese. Španělský forvard vyfasoval druhý žlutý trest za simulování, i když jej v souboji bránící Evans zasáhl. Sir Alex si ale myslí, že měl Torres souboj ustát a postupovat na branku. Vše označil jako chybu hráče Chelsea a trest je tudíž pro něj oprávněný.

S trenérem souhlasil i obránce United Evans. „Malý kontakt tam byl, ale padat podle mého nemusel. Zřejmě si uvědomil, že by přišel o míč, a tak upadl. Proto si myslím, že sudí rozhodl správně a Torrese vyloučil,“ konstatoval.

Chelsea přišla po zápase s Manchesterem United s obviněním, že sudí Clattenburg rasisticky urážel jejího hráče Mikela
Chelsea přišla po zápase s Manchesterem United s obviněním, že sudí Clattenburg rasisticky urážel jejího hráče Mikela

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud