2. prosince 2012 • 19:11

Norwich si poradil se Sunderlandem a uniká z pásma sestupu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté týmu Norwich City vyhráli v nedělním zápase Premier League doma nad Sunderlandem 2:1, když všechny branky padly už v prvním poločase duelu. Norwich se tak s 19 body vzdálil pásmu sestupu, Sunderland je na 17. místě.



Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický doléčil vleklé zranění Achillovy šlachy a manažer Arsenalu Arséne Wenger ho poslal do hry jako žolíka v sobotním zápase Premier League proti Swansea.

„Rosa“ přišel na plac deset minut před koncem za stavu 0:0, místo vítězství ale přišla ostuda. „Kanonýři“ závěr nezvládli, dostali dva góly a prohráli.

Rosický se na letošním EURO zranil v prvním poločase zápasu s Řeckem. Poté vynechal poslední utkání v základní skupině s Polskem i čtvrtfinále proti Portugalsku.

Až na začátku listopadu začal trénovat s prvním týmem Arsenalu. Ve středu byl na lavíčce při utkání s Evertonem, ale až nyní se dostal do hry. Radost však mísilo zklamání z výsledku.

Chelsea prohrála s West Hamem, Rafa je bez výhry

Fotbalisté Chelsea zapomněli vyhrávat. Po odvolání kouče Di Mattea naplno nebodovali už ve třetím utkání v řadě. Pod trenérem Rafaelem Benítezem sice vedli v Premier League v derby na hřišti West Hamu, ale nakonec „kladivářům“ podlehli 1:3.

„Blues“ si pod vedením fanoušky neoblíbeného Španěla připsali do tabulky jen dva body za domácí bezbrankové remízy s Manchesterem City a Fulhamem. Brankář Petr Čech v sobotu poprvé od příchodu španělského kouče inkasoval.

"Blues" pod vedením fanoušky odmítaného trenéra zlepšili obranu a dvakrát nedostali gól, současně ale čekali i na vstřelenou branku. Benítez tak mohl poprvé slavit dnes po zásahu krajana Maty, který byl v 13. minutě na konci kombinační akce po přihrávce dalšího Španěla Torrese.

West Hamu rozhodčí neuznali gól v první půli, obratu se tak dočkal díky zlepšené hře až po změně stran.

Bývalý útočník Carlton Cole i díky mírnému faulu hlavičkou k tyči srovnal, čtyři minuty před koncem pak připravil rozhodující branku pro Diamého. V nastavení ukončil naděje Chelsea na srovnání třetím gólem Maiga po chybě Ashleyho Colea.

Brankář Čech přišel o neprůstřelnost a dostal také žlutou kartu, když zahrál rukou mimo pokutové území.

Citizens teď doma prostě neprohrávají

Manchester City remizoval doma 1:1 s Evertonem. Citizens prohrávali od 33. minuty, kdy se prosadil nejlepší střelec hostů Fellaini. Právě belgický záložník ale o deset minut později fauloval v pokutovém území Džeka a z nařízené penalty vyrovnal Carlos Tévez.

Ve druhém poločase již branka nepadla, a tak se na City of Manchester Stadium zrodila vůbec první vzájemná remíza na tomto hřišti po šestnácti zápasech. Svěřenci trenéra Manciniho doma neprohráli už 37. zápas v řadě.

Manchester United se prostřílel zpět do čela

Rudí ďáblové z Old Trafford mají za sebou na půdě Readingu přestřelku se šťastným koncem. Tým Sira Alexe prohrával 0:1, pak vedl 2:1, aby následně prohrával 2:3. Nakonec ale United přidali do 34. minuty zápasu další dvě trefy, získali tři body a posunuli se zpět na první místo tabulky před Citizens. Ti jsou zpět o tři body.

Všechny branky tak padly už v prvním poločase a týmy tak vyrovnaly rekord Premier League. Dosud bylo před přestávkou k vidění sedm gólů jen v zápasech Blackburn - Leeds (1997) a Derby - Bradford (2000).

Nizozemský útočník Van Persie ve 39. minutě dosáhl další branky, jeho střelu totiž vyráželi domácí až za brankovou čarou, rozhodčí však gól neuznal. I tak ale United brali tři body.

Anglická Premier League, 15. kolo:

West Ham United - Chelsea 3:1 (63. C. Cole, 86. Diamé, 90.+1 Maiga - 13. Mata), Arsenal - Swansea 0:2 (88. a 90. Michu), Fulham - Tottenham 0:3 (72. a 77. Defoe, 56. Sandro), Liverpool - Southampton 1:0 (43. Agger), Manchester City - Everton 1:1 (43. Tévez z pen. - 33. Fellaini), QPR - Aston Villa 1:1 (19. Mackie - 8. Holman), West Bromwich - Stoke 0:1 (75. Whitehead), Reading - Manchester United 3:4 (8. Robson-Kanu, 19. Le Fondre, 23. Morrison - 16. z pen. a 30. Rooney, 13. Anderson, 34. Van Persie), Norwich - Sunderland 2:1 (8. Bassong, 37. Pilkington - 44. Gardner).

Juan Mata dal v derby s West Hamem první gól, nakonec ale Chelsea prohrála 1:3
Juan Mata dal v derby s West Hamem první gól, nakonec ale Chelsea prohrála 1:3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud