14. ledna 2013 • 14:20

Asistent sudího vyzval hráče City, aby šli za fanoušky

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příznivci Manchesteru City během nedělní bitvy Premier League na půdě Arsenalu fandili, ale stihli i protestovat. Během duelu na Emirates Stadium, který Citizens vyhráli 2:0, se bouřili proti drahým lístkům. Kvůli vysoké ceně zůstalo v sektoru hostů 912 míst volných. Po utkání pak fotbalisté v modrých dresech odešli poděkovat hrdinům, kteří vážili cestu na zápas a obětovali balík za lístek. Hráči City se za fanoušky vydali na pokyn asistenta sudího.



Vstupenky na zápas stály 62 liber, tedy necelé dva tisíce korun, a to už je pořádná pálka. Sice za tuhle cenu viděli fandové Arsenal na kolenou, leckdo si ale takový balík prostě nemůže dovolit obětovat. Proto stovky fanoušků v ochozech chyběly a další protestovaly.

„Peníze a výdělek nemůže být na prvním místě. Neberte nám náš sport, nebo ztratíte ještě víc fanoušků,“ stálo na jednom z transparentů.

VIDEO: Asistent sudího říká hráčům City o ceně lístků a posílá je za fandy

Sotva zápas skončil, ukázaly televizní záběry asistenta rozhodčího Johna Brookse, jak si povídá s hráči Citizens včetně Joe Harta a Joleona Lescotta. „Zaplatil 62 liber, běžte tam za nimi,“ vyzval arbitr fotbalisty.

Generální ředitel Premier League Richard Scudamore se nechal slyšet, že jeho organizace pracuje s kluby na tom, aby byly lístky dostupné. „Myslím, že fandové City poslali Arsenalu naprosto jasný vzkaz. Měli právo to udělat, pokud se domnívají, že jsou ceny lístků přehnané,“ poznamenal.

Při dotazu, zda by při zvyšujících se příjmech za televizní práva neměly všechny kluby dostat nařízeno, aby zlevnily vstupenky, reagoval neutrálně.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Arsenal - Manchester City

Arsenal - Manchester City 0:2
Video se připravuje ...

„Je naší absolutní prioritou, aby byly stadiony plné. To je náš cíl,“ řekl Scudamore. „Během patnácti let se nám podařilo dosáhnout obsazenosti z 90 procent, teď by to mohlo být ještě o pět procent výš, což by bylo historické maximem,“ dodal.

„Mělo by být zájmem klubů, aby byly vstupenky dostupné pro lidi a to i pro fanoušky hostů, kteří cestují za svými kluby hodně daleko,“ dodal. „Chceme, aby na stadionech bylo plno a děláme pro to maximum.“

Stoper Manchesteru City Vincent Kompany viděl při zápase na půdě Arsenalu červenou kartu. Kouč Citizens Mancini zuřil, sudí Dean prý vyloučil hráče neoprávněně
Stoper Manchesteru City Vincent Kompany viděl při zápase na půdě Arsenalu červenou kartu. Kouč Citizens Mancini zuřil, sudí Dean prý vyloučil hráče neoprávněně

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud