21. ledna 2013 • 11:03

Nabručený Ferguson spílal rozhodčímu. Byla to jasná penalta, zlobil se

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEA Z PREMIER LEAGUE | V nastavení přišli o body, na konkurenty v honbě za anglickým titulem ztratili důležité dva body. Manchester United si v nedělním utkání anglické ligy ze hřiště Tottenhamu chtěl odvézt víc, než remízu 1:1. Kouč Alex Ferguson po zápase kritizoval výroky pomezního rozhodčího, který United podle jeho názoru upřel penaltu.



Anglická liga měla v neděli na programu dva velmi napínavé duely. Nejdřív si Chelsea poradila s Arsenalem, na domácím hřišti uhájila výhru 2:1. Poté přišel na řadu vedoucí tým ligy Manchester United, který jel do Londýna na řež s Tottenhamem.

Skóre utkání otevřel ve 25. minutě svým osmnáctým zásahem v sezoně Robin van Persie. Snahu Spurs o vyrovnání poté výtečnými zákroky ničil gólman De Gea. Domácí tým se ale přeci jen dočkal, když v nastaveném čase vyrovnal Dempsey.

Tottenham slavil, zato sir Alex běsnil. Ostře zaútočil na pomezního sudího Simona Becka, který podle jeho názoru škodil United.

Fergusonovi šlo zejména o zákrok Stevena Caulkera. Obránce Spurs si ve vápně v souboji s Rooneym pomohl rukama, ale útočník United pádu hodně pomohl. Rozhodčí nakonec akci pustil, penalta se nepískala.

Sestřih utkání Tottenham - United (zákrok na Rooneyho v čase 1:35)

Sestřih utkání Tottenham - Manchester United 1:1
Video se připravuje ...

"Ten lajnový nám neodpískal vůbec nic, bylo to od něj ubohé rozhodování. Nevím, proč neodpískal penaltu na Rooneyho, nechápu ani další verdikty. Opravdu nevím," kroutil hlavou boss United.

Stěžoval si i na akci, která vedla k vyrovnání Spurs. "Byl tam jasný faul na Rafaela, ale nic se nepískalo. Asi dnes neexistoval způsob, jak docílit toho, aby byl nějaký zákrok posouzen pro nás," dodal ironicky.

Ferguson připomněl, že stejný lajnový United poškodil už v minulosti. "Máme s ním špatné zkušenosti. Drogbovi na Old Trafford pustil skoro třímetrový ofsajd, každý si to jistě pamatuje. Bylo to v dubnu 2010, Drogba dal gól a Chelsea vyhrála 2:1," dodal stratég, který si na výkony sudích stěžuje často.   

United po remíze 1:1 zůstávají na čele anglické ligy, druhé City ale už ztrácí jen čtyři body.

"Jsem strašně zklamaný, byl to hrozný den. Vedli jsme 1:0, hráli jsme velmi dobře. Ale Tottenham tvrdě bojoval, nakopával spousty dlouhých balonů do našeho vápna. Je těžké říct, že si dnes bod nezasloužil," uznal 71letý stratég.

Útočník Manchesteru United Robin van Perise zase nezklamal. Po jeho trefě vedl tým z Old Trafford nad Tottenhamem, ale nakonec duel skončil nerozhodně 1:1
Útočník Manchesteru United Robin van Perise zase nezklamal. Po jeho trefě vedl tým z Old Trafford nad Tottenhamem, ale nakonec duel skončil nerozhodně 1:1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud