22. ledna 2013 • 10:33

Chystá se brankářská rošáda: Valdés do United, Reina do Barcy

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové velkokluby chystají akci „kulový blesk“, aneb velké stěhování brankářů. Podle anglických médií už má Manchester United vyhlédnutou hvězdnou náhradu za chybujícího De Geu, stane se jí barcelonský Victor Valdés. Ten v katalánském klubu odmítl prodloužit smlouvu a v létě by se měl pakovat na Ostrovy. Naopak na Nou Camp zamíří Pepe Reina z Liverpoolu.



Sir Alex Ferguson se netají tím, že ho chyby španělského gólmana v dresu United pořádně štvou. De Gea chytá báječně, jenže pak přijde zkrat a Manchester přijde o body.

Přesně tak to dopadlo třeba v neděli na hřišti Tottenhamu (1:1), kde lídr anglické ligy dostal gól v nastaveném čase poté, co De Gea nedůrazně vyrazil míč. A na to manažer týmu z Old Trafford není zvědavý.

List The Times uvádí, že je nepravděpodobné stěhování Valdése do United během zimy, ale po sezoně je tahle varianta ve hře. Gólman Barcy už během minulého týdne oznámil, že nemá zájem o prodloužení kontraktu v katalánském velkoklubu.

V hledáčku United je i opora Stoke City Asmir Begovic, nebo také liverpoolský Pepe Reina.  To potvrzuje otec gólmana Reiny ve španělských médiích. Jedním dechem ale dodává, že by také mohl odejít do Barcelony, kde by byl perfektní náhradou za Valdése. V klubu už v minulosti působil, když si prošel rezervními celky, ale nastupoval i za „áčko“.

Miguel Reina, jenž sám odchytal za Barvu víc než sto duelů, o všem hovořil pro španělskou rozhlasovou stanici La Xerxa. Angažmá v Liverpoolu se prý chýlí ke konci. „Jsem přesvědčený o tom, že Pepe by se rád vrátil do Barcelony, kde chytal od svých dvanácti let,“ prohlásil otec gólmana.

„Nebudu nic skrývat. I já bych rád viděl Pepeho zpátky. Co bych to byl za tátu, kdybych si něco takového nepřál,“ pokračoval Reina senior.

„Byl by to mimořádný okamžik. Myslím, že Pepe už dostatečně ukázal své kvality. Možná se to bude znát někomu neskromné, ale podle mého by byl ideálním řešením po odchodu Valdése.“

Gólman Pepe Reina dlouhá léta chytá v Liverpoolu, teď by se prý mohl stěhovat do Barcelony. Má ho v hledáčku i Manchester United.
Gólman Pepe Reina dlouhá léta chytá v Liverpoolu, teď by se prý mohl stěhovat do Barcelony. Má ho v hledáčku i Manchester United.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud