20. března 2013 • 21:28

Otec gólmana Arsenalu se obul do Wengera: Ničí zdraví mého syna!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevzal ho na zápas s Bayernem, připravil o místo týmové jedničky. Wojciecha Szczesného nahradil v brance Arsenalu jeho polský kolega Lukasz Fabianski. Rozhodnutí trenéra Wengera pořádně dopálilo otce dvaadvacetiletého gólmana. "Udělal z něj obětního beránka," zlobí se Szczesny senior.



Szczesny vynechal poslední dva zápasy Arsenalu. "Je psychicky unavený, potřebuje si odpočinout," zdůvodnil Wenger rozhodnutí, proč 22letého gólmana nevzal na odvetu osmifinále Ligy mistrů do Mnichova. Následně ho nepostavil ani do utkání ve Swansea.

S tímto argumentem zásadně nesouhlasí otec polské jedničky. "Wojciech má za sebou dvě závažná zranění. Loni v dubnu a květnu neměl vůbec hrát, ale trenér trval na tom, aby nastoupil," cituje Macieje Szczesného britský The Sun.

"Wojciech netrénoval celý týden, v pátek šel jen na rozcvičku a v sobotu hrál zápas. Samozřejmě, byl náchylnější ke zranění a jeho forma šla dolů. Wenger si zahrával se zdravím mladého muže, můj syn bláhově souhlasil," komentuje situaci z loňské sezony.

"Podle mého toho Wenger v dubnu a květnu podělal opravdu hodně. Synovi se nedivím, že poslouchal rady zkušeného trenéra. Ale jeho současná ztráta formy pramení právě z těchto dvou měsíců," dodává.

Jedničkou může být dalších deset let

Talentovaný gólman měl zdravotní problémy i v létě. "V srpnu měl zraněnou nohu, když se vrátil, hrál téměř okamžitě. Po sedmitýdenní pauze trénoval jen sedm dní a hned šel do zápasu. Jak proboha mohl být v pořádné formě?!" zlobí se Szczesného otec, sám bývalý brankář polské reprezentace.

Manažer Arsenalu Arséne Wenger po porážce 1:3 od Bayernu MnichovFoto Reuters

Szczesny se pak do branky Arsenalu postavil až v listopadu, od té doby se mu vesměs dařilo. Byl vyhlášem Mužem zápasu (v únoru proti Sunderlandu), až do odvety s Bayernem nastupoval pravidelně.

"Wenger začal hledat obětního beránka, takhle by se zkušený manažer neměl chovat," nelíbí se Maciejovi Szczesnému.

"Poslední týdny pro mého syna nebyly dobré. To, že ho Wenger nevzal do Mnichova, leccos naznačuje," říká.

Přesto je přesvědčený o tom, že se jeho potomek do branky Arsenalu vrátí. "Může být jedničkou dalších deset let. Jen potřebuje čas k tomu, aby se vrátil zpátky do formy," myslí si Szczesny senior.

Přesto už se v Anglii vyrojily spekulace o tom, že Wenger hledá novou jedničku. Na seznamu možných kandidátů dokonce figuruje i Petr Čech.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud