1. dubna 2013 • 11:33

Benítez pod palbou! Jde mu jen o vlastní úspěch, říká expert

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský manažer Chelsea Rafael Benítez má dalšího nepřítele. Postavil se proti němu bývalý vynikající kanonýr anglické reprezentace Alan Shearer. Ten vyhlásil, že Rafovi jde o vlastní úspěch víc, než o budoucnost Blues. „Dělá vše pro to, aby měl v životopisu po téhle sezoně další úspěch, ale nemyslí na to, co bude s Chelsea v příští sezoně,“ zlobí se bývalá hvězda Newcastlu.



Zdá se, že Benítez už neválčí jen s fanoušky „Blues“. Teď má i nového nepřítele. Co přesně bývalý bombarďák Španělovi vyčítá? Třeba to, že v době, kdy Chelsea bojuje o příčky zajišťující přímý postup do příštího ročníku Ligy mistrů, nechal Rafa sedět řadu opor na půdě Southamptonu. A Chelsea se pak pakovala z půdy nováčka bez bodu, což ji nakonec může mrzet.

Shearer to považuje za neskutečný luxus ve chvíli, kdy „Svatí“ vyhráli doma nedávno nad Manchesterem City i Liverpoolem. Benítez podle experta myslel na to, aby Chelsea zvládla opakované čtvrtfinále proti Manchesteru United a hrála o další trofej. Je jasné, že Rafa v příští sezoně na lavičce londýnského celku nebude, proto ho nezajímá výhled do budoucna a řídí se heslem „Co je doma, to se počítá!“

Benítez se obhajuje tím, že vzhledem k užšímu kádru musí točit sestavou. Program jeho týmu je náročný a hráči musejí zvládat hrát v rytmu sobota, středa, sobota a síly prý docházejí. Touhu uspět v FA Cupu ale neskrývá, stejně si ale dělá alibi.

„Chceme dosáhnout na náš sen a vyhrát, ale kvalita je v pondělním utkání na straně United. Mají čtyři útočníky, kteří dokážou dávat góly. My si musíme vystačit se dvěma střelci,“ naříká španělský manažer „Blues“.

Kouč týmu z Old Trafford Sir Alex Ferguson může podle Rafy točit v útoku hráče a ti mají dostatek času na odpočinek. Robin van Persie, Wayne Rooney, Javier Hernandez a Danny Welbeck, to už je pořádná síla. Benítez má na hrot sestavy jen zimní posilu, kterou se stal Demba Ba a svého krajana Fernanda Torrese, jenž hledá už dlouhé měsíce formu.

Čísla dávají Benítezovi částečně za pravdu. Útočníci United už v téhle sezoně dali 59 gólů, v porovnání s tím vypadá 19 branek dua Torres - Ba až směšně. „United jsou na špici díky síle v útoku. Mohou nechat hráče odpočívat a náhradníci stejně střílejí góly. Takhle to mají celou sezonu. Když to srovnáte s Chelsea, tak my máme jen dva a Demba Ba je u nás až od zimy,“ naříkal Benítez. „S jeho příchodem se naše možnosti zlepšily, ale je to obtížné, protože nemůže hrát Evropskou ligu,“ doplnil.

„United jsou rozjetí a ve skvělé formě, ale v prvním čtvrtfinále na Old Trafford jsme byli mnohem lepší. Můžeme porazit kohokoliv a bude to velká vzpruha, když se nám to podaří. Pak budeme šťastní,“ zopakoval Benítez.

První čtvrtfinále FA Cupu mezi Manchesterem United a Chelsea skončilo 2:2, odveta se hraje v pondělí od 13.30 na Stamford Bridge.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud