20. dubna 2013 • 18:10

Rosický si zahrál v základu a Arsenal zvítězil nad Fulhamem

Autor: rjm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Arsenalu vyhráli v sobroním utkání 34. kola Premier League na půdě Fulhamu 1:0, když o jejich výhře rozhodl krátce před půlí Němec Mertesacker. Český záložník Tomáš Rosický odehrál v sestavě vítězů úvodních 71 minut souboje, pak jej na hřišti nahradil Podolski.



Pro Arsenal má vítězství zvláštní cenu, protože nad Fulhamem v posledních čtyřech duelech nevyhrál. To se musel spokojit se třemi remízam, v dalším duelu padl. Tentokrát ale tým manažera Wengera dosáhl na tři body.

Ty mu zajistil Němec Mertesacker v 43. minutě a "kanonýři" z toho měli pořádnou radost. Český záložník Tomáš Rosický v euforii skočil úspěšnému střelci na záda. Jinak ale Rosický tolik na trávníku vidět nebyl. Fulham hrál od 12. minuty o deseti, i tak se ale snažil a držel s favoritem krok. Nakonec ale těsně padl.

V plném počtu nedohrával ani Arsenal, když byl v úplném závěru vyloučen Giroud.

V boji o postup do Evropské ligy ztratil Everton, který prohrál 0:1 se Sunderlandem. Soupeř naopak pod impulzivním koučem Paolem Di Caniem vyhrál podruhé za sebou, navíc opět s nulou, a vzdálil se sestupové 18. příčce na šest bodů.

Naopak pádu z nejvyšší soutěže se hodně přiblížil poslední Reading i předposlední QPR. Reading potvrdil pozici nejhoršího týmu z hřišť soupeřů a prohrál v Norwichi, o jehož výhře 2:1 rozhodl slepenými góly během jediné minuty Elliott Bennett.

Queens Park, pro změnu nejhorší tým podle domácích výsledků, prohrál na svém stadionu 0:2 se Stoke. Hosté, kterým se z předchozích čtrnácti ligových zápasů podařilo vyhrát jen jediný, se dostali do vedení ve 42. minutě díky brance Petera Crouche a jejich triumf pojistil z penalty v 77. minutě Jonathan Walters.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:

Fulham - Arsenal 0:1 (43. Mertesacker), Norwich - Reading 2:1 (50. a 51. Bennett - 72. McCleary), QPR - Stoke 0:2 (42. Crouch, 77. Walters z pen.), Sunderland - Everton 1:0 (45. Sességnon), Swansea - Southampton 0:0, West Bromwich - Newcastle 1:1 (64. Jones - 9. Gouffran), West Ham United - Wigan 2:0 (21. Jarvis, 80. Nolan).

MATCH OVERVIEW LEGACY

Hrdina Arsenalu Per Mertesacker se raduje z vítězné trefy na hřišti Fulhamu
Hrdina Arsenalu Per Mertesacker se raduje z vítězné trefy na hřišti Fulhamu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud