26. dubna 2013 • 17:10

Wengerovo přání: Špalír a potlesk pro United, nepískejte na Robina

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výzva, jaká se jedna tak nevidí, zazněla pár dní před šlágrem Premier League. Arsenal v neděli přivítá mistry z Old Trafford a manažer „kanonýrů“ Arsene Wenger promluvil k hráčům svého klubu i fanouškům. Fotbalisté Arsenalu vytvoří hráčům United špalír a ještě jim k tomu zatleskají, fanoušci Gunners pak nemají pískat a bučet na střelce Van Persieho, bývalou hvězdu Arsenalu.



Anglie je zvědavá, zda podobná výzva zabere. Třeba Sir Alex Ferguson počítá s nepříznivou reakcí fanoušků Arsenalu a věří, že to bude Van Persie schopen ignorovat.

 

Pravdou je, že loňská ztráta nizozemského bombarďáka byla pro tým z Emirates Stadium krutou ranou. Těžko se s ní smiřovali Wenger i fanoušci. A teď poprvé se ukáže snajpr Robin na stadionu svého bývalého klubu.

 

 

Manažer Arsenalu Wenger chce, aby fanoušci ukázali respekt k bývalého hvězdě „kanonýrů“. Van Persie byl mužem, který hattrickem v pondělí rozhodl o mistrovské definitivě United, a titul, to je věc, která Arsenalu chybí víc než cokoliv jiného a fanoušky to hodně bolí.

 

Proto Sir Alex čeká, že se na Van Persieho bude pískat. „Už na něj pískali v zápase na Old Trafford a teď to udělají znovu,“ myslí si.

 

Zároveň však Ferguson ocenil gesto, s kterým přišel před nedělním duelem jeho protějšek Wenger.

 

 

„Arsenal je velký klub a bojuje o účast v Lize mistrů. Samozřejmě je nám jasné, jak je ztráta Van Persieho bolela, ale oni jsou schopní dál hrát atraktivní fotbal, který jim zaručí start v Lite mistrů. Je dobře, že myslí do budoucna a chtějí být co nejlepší,“ dodal Ferguson.

 

Reakce fanoušků dávají za pravdu spíš Siru Alexovi. „Jak můžu mít respekt k hráči, který zradil náš klub?“ naznačil jeden z příznivců na webu dailymail.co.uk.

 

 

„Budu bučet pokaždé, když se dotkne míče,“ slibuje další z fandů. „Angličtí fanoušci pískají i na mezistátních zápasech při hymně soupeře, takže se dá čekat, že se pískot ozve i tady,“ doplňuje třetí z diskutujících.

 

Teprve v neděli ale bude jasno o tom, jak to s reakcí fanoušků směrem k Van Persiemu bude. Třeba nakonec dají na manažera Wengera.

Hrdina Arsenalu Per Mertesacker se raduje z vítězné trefy na hřišti Fulhamu
Hrdina Arsenalu Per Mertesacker se raduje z vítězné trefy na hřišti Fulhamu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud