9. května 2013 • 10:47

Skvělý Adebayor! Asistoval patičkou a úžasně pokořil Čecha

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to jeho zápas. Útočník Tottenhamu Emmanuel Adebayor se zaskvěl ve včerejším ligovém zápase proti Chelsea (2:2). Nejenže nádherným gólem překonal českého reprezentačního gólmana Petra Čecha, ale výrazně se podílel i na vyrovnání. Líbeznou patičkou našel týmového kolegu Sigurdssona, jenž zajistil pro "kohouty" alespoň bod.



"Ten gól, který vstřelil Adebayor, to bylo něco neuvěřitelného!" rozplýval se po zápase André Villas-Boas, manažer Tottenhamu. "Odehrál skvělý zápas a byl jednoznačně nejlepší na hřišti."

Emmanuel Adebayor se nejprve trefil v 26. minutě. Chytrou a technickou střelou do horního růžku vyrovnal na 1:1. Brankáři Petru Čechovi nedal sebemenší šanci. "Byla to paráda," říkal Villas-Boas.

VIDEO | Podívejte se na první gól Tottenhamu

Podruhé Adebayor zazářil deset minut před koncem zápasu. Jeho dokonalá patička dopomohla Sigurdssonovi vstřelit druhou branku. "Ukázali jsme vůli, nevzdali jsme se. Byl to perfektní výkon," podotkl AVB.

Chelsea si ovšem po zápase postěžovala, že před asistencí se tožský útočník ocitl v ofsajdu.

VIDEO | Podívejte se na druhý gól Tottenhamu

"Mohli jsem bránit lépe. S hráči jsem o přestávce mluvil o špatném přechodu do defenzivy před prvním inkasovaným gólem, a pak dostaneme úplně stejnou branku. I když si myslím, že Adebayor byl v ofsajdu," řekl kouč Rafael Benítez.

Chelsea zůstala po remíze 2:2 v tabulce Premier League na třetím místě, Tottenham je pátý a na čtvrtý Arsenal ztrácí jediný bod. Ve zbývajících zápasech se tedy musí spolehnout na to, že právě Arsenal nebo Chelsea poztrácejí body. Pouze první čtyři týmy jdou do Ligy mistrů.

"Nemáme to ve svých rukou, ale v anglické lize se může stát cokoliv. Musíme pokračovat v práci a doufat, že se něco stane. I nadále věříme," dodal Villas-Boas.

VIDEO | Sestřih zápasu Chelsea - Tottenham 2:2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud