9. července 2013 • 11:39

Uděláme z tebe „pracháče“! Chelsea láká Rooneyho, v záloze má plán B

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Torres, Lukaku, Demba Ba. Popřípadě Schürrle či Moses. Tři klasičtí útočníci a dva univerzálové, kteří je mohou v útoku kdykoliv nahradit. Přesto Chelsea hledá dalšího hroťáka. Britské noviny jsou toho plné. Spekuluje se o několika jménech, znovu o Wayneu Rooneym. Tomu nabídne pohádkový plat.



Jestliže se nakonec Manchester United rozhodne nespokojeného Waynea Rooneyho prodat, přestupní částka se vyhoupne na 30 milionů liber. A takovou sumu je Chelsea ochotna zaplatit.

José MourinhoFoto EPA

Ke všemu by z anglického útočníka udělala boháče. S týdenním platem 240 tisíc liber (7,2 milionu korun) by mu na účet připlulo během pěti let 60 milionů liber, v přepočtu asi 1,8 miliardy korun! Jen pro srovnání, český občan s průměrnou mzdou (24 000 korun měsíčně) by na tuto sumu musel pracovat přibližně 6300 let.

To jen dokazuje, jak moc José Mourinho o Rooneyho stojí. „Je jeho přestupním cílem číslo jedna,“ píše Daily Mail, přestože Chelsea již posílili André Schürrle a Marco van Ginkel. Stejný list informuje, že problémy mezi Rooneym a United zůstávají nevyřešeny a že útočník svou snahu opustit klub nevzdal.

Spoluhráči ho ale přesvědčují, aby si odchod rozmyslel. Například Rio Ferdinand ho vyzval, aby podepsal na Old Trafford novou smlouvu. „Nechápu, kam chce jít,“ kroutí hlavou. „Podívejte se na Cristiana Ronalda. Je to skvělý hráč, ale vyhrál víc trofejí od doby, co odešel? Neřekl bych.“

Luis SuárezFoto Reuters

Rooney vyhrál s Manchesterem United anglickou ligu celkem pětkrát. Ronaldo slavil titul v Primera Division pouze jednou. „Měl jsem také příležitost odejít, ale proč bych to dělal? Já chci vyhrávat trofeje. Rooney si musí uvědomit, že tráva nebude s Mourinhem v Chelsea zelenější,“ dodal Ferdinand.

Pokud se Rooneyho podaří zlomit a udržet, Chelsea má připravený záložní plán B. Do toho jsou zahrnuti další střelci. Jací? Mourinho požádal své poradce, aby ho informovali o situaci kolem Luise Suáreze. Ten před několika týdny oznámil, že chce z Liverpoolu odejít. Jenže klub stejně jako v Rooneyho případě mu odchod nechce umožnit.

Christian BentekeFoto Reuters
Do toho se objevila nová informace, že Mourinho sleduje i Christiana Bentekeho. Robustný útočník Aston Villy, jenž v mnohém připomíná Didiera Drogbu a v minulé sezoně nastřílel 19 ligových branek, podal žádost o přestup. Ale ani Benteke nebude levný, Aston Villa za něj údajně chce 25 milionů liber. V jeho případě se ovšem reálněji jeví přestup do Tottenhamu, upozornil list Guardian.

Všechny tři zmíněné hráče spojuje fakt, že chtějí ze svých současných klubů odejít. A právě jeden z nich dost možná doplní „modrou“ trojici Fernando Torres, Romelu Lukaku a Demba Ba. I když není vyloučeno, že Mourinho pošle Lukaka znovu hostovat a Demba Ba přestoupí jinam. S nabídkou ho oslovila třeba Machačkala.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud