11. srpna 2013 • 00:47

Smolař Štěch si zlomil ruku. Do branky musel trenér gólmanů

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před týdnem se český gólman Marek Štěch těšil z toho, jak jeho Yeovil zaskočil ve druhé anglické lize favorizovaný Millwall. Teď na domácí půdě, v zápase s Birminghamem, musel z placu už v osmé minutě a co je horší, zlomil si ruku. Bývalý gólman pražské Sparty tak vypadne ze sestavy na tři měsíce. Yeovil bez něj prohrál 0:1.



Po Millwallu zářil jako sluníčko a těšil se na zápas před vlastními fanoušky. Opora Yeovilu však brzy dohrála. Už v šesté minutě byl po jednom ze soubojů ošetřován a zranění mu nedovolilo pokračovat v utkání. Třiadvacetiletý Štěch je bojovník, se zlomenou rukou ale mezi tyčemi zůstat nemohl.

VIDEO: Podívejte se, jak se zranil gólman Yeovilu Marek Štěch

„Budeme se teď na tři měsíce muset obejít bez něj. Musíme proto najít gólmana, který by ho zastoupil,“ prohlásil pro BBC manažer Yeovilu Gary Johnson. Jeho tým zápas prohrál 0:1. Do branky po zranění Štěcha musel trenér gólmanů, třiatřicetiletý Gareth Stewart.

Manažer týmu si dobře uvědomuje, jakou oporu mezi tyčemi Yeovil ztratil. „Je to pro nás fakt velký problém, ale nějakou náhradu najdeme. Po tomhle prohlášení mi určitě zavolá 300 brankářů,“ doplnil s úsměvem. „Pár gólmanů mám v hlavě, musím zjistit, zda jsou k dispozici.“

Bývalý gólman pražské Sparty přišel do Yeovilu nejprve na hostování z West Hamu United v říjnu 2011.  Později se ale klubu upsal na přestup a stal se velkou oporou. Teď čekají ale nováčka druhé anglické ligy krušné chvíle. Trpět bude jistě i zraněný Štěch.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud