13. srpna 2013 • 18:35

Před rokem seděl ve vězení, teď rváče Deeneyho loví Tottenham

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle se utíká ze dna. Kdybyste před rokem řekli Troyi Deeneymu, že se ocitne na seznamu posil Tottenhamu, asi by si nevěřícně poklepal na čelo. Seděl totiž zrovna ve vězení. Pětadvacetiletý útočník se přesto dokázal dostat na dno. Přes druholigový Watford nyní míří do klubu, kde by měl na hřišti spolupracovat i s nejlepším hráčem anglické ligy v poslední sezoně Garethem Balem.



První zápas Watfordu na začátku minulé sezony mohl sledovat jen na malé přenosné televizi ve svojí vězeňské cele. Proč? Loni na konci února Deenyho zachytily bezpečnostní kamery, jak Deeney kope do muže při rvačce před jedním z birminghamských nočních klubů. Jeho oběť si odnesla ze střetu vážné následky. Vysokoškolský student Nathan Parton se musel kvůli zraněním v obličeji dokonce svěřit do péče plastických chirurgů.

Soudce poslal talentovaného fotbalistu na deset měsíců za mříže, i když Deeney si nakonec za dobré chování odseděl pouze tři měsíce. „Měl jsem štěstí, že jsem dostal šanci na návrat,“ prohlásil Deeney. Od fotbalového rebela to skutečně není přehnané tvrzení.

Podvědomě počítal s tím, že jeho kariéra profesionálního fotbalisty je už nenapravitelně poškozená. Jenže Watford ho přijal zpátky po jeho omluvě vůči oběti, fanouškům a klubu.

A Deeney už zlobil jen soupeře na hřišti. V minulé sezoně nastřílel 20 gólů za Watford a byl druhým nejlepším střelcem v týmu hned po Matěji Vydrovi. Razantně vrhnul také do nové druholigové sezony. Nejdřív vstřelil jeden gól v utkání proti Birminghamu a následně přidal hattrick při výhře 6:1 nad Bournemouthem.

Teď se začalo hovořit o jeho přestupu do Tottenhamu, který potřebuje posílit útok po odchodu Clinta Dempseyho do zámoří. Prvoligový klub by měl za hráče, který na jaře podepsal ve Watfordu novou tříletou smlouvu, zaplatit podle informací Daily Mail 5 milionů liber. Jeho současný klub přitom před třemi lety vyplatil pouze půl milionu liber. Jak to tak vypadá, Deeneyho pohádka dál nekončí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud