29. srpna 2013 • 17:10

Chelsea rabuje v Machačkale. Už představila i zabijáka Eto'a

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den po brazilském záložníkovi Willianovi představila fotbalová Chelsea další posilu z ruského výprodeje Anži Machačkala, Samuela Eto'a. Hvězdný kamerunský útočník ve čtvrtek absolvoval v Chelsea zdravotní prohlídku a podepsal roční smlovu.



Dvaatřicetiletému Eto'ovi se tak splnilo přání sejít se znovu s trenérem Josém Mourinhem. Pod jeho vedením čtyřnásobný nejlepší fotbalista Afriky zářil v Interu Milán a v roce 2010 spolu získali treble, tedy mistrovský titul, Italský pohár a Ligu mistrů. 

V Machačkale působil bývalý hráč Realu Madrid, Mallorky a Barcelony od léta 2011 a díky roční gáži 20 milionů eur byl nejlépe placeným fotbalistou světa. Kvůli finančním problémům majitele Anži Sulejmana Karimova nyní Eto'o následuje většinu svých slavných spoluhráčů a klub opouští.

Ve středu Chelsea, jež se v pátek představí v Praze v utkání o Superpohár proti Bayernu Mnichov, zkompletovala přestup Eto'ova spoluhráče z Machačkaly Williana.

Před ním v létě přišli do týmu brankáře Petra Čecha německý útočník či záložník André Schürrle, nizozemský záložník Marco van Ginkel a australský gólman Mark Schwarzer.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud