5. září 2013 • 14:52

Di Canio chválí Čelůstku: Je to nejlepší posila, všechny překvapil

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

S jedním bodem ze tří zápasů spokojený být nemůže. Kouč Sunderlandu Paolo Di Canio ale přeci jen ve svém kádru našel hráče, jehož kvality a přístup hodně vyzdvihl. Italský kouč veřejně pochválil Ondřeje Čelůstku, který přišel z tureckého Trabzonsporu. "Ze všech posil si vede nejlépe," ocenil českého krajního obránce.



Někdejší opora Slavie vlétla do Premier League po hlavě. Roční hostování z Trabzonsporu se "upeklo" jen pět dní před startem soutěže, Čelůstka naskočil překvapivě rovnou do základní sestavy.

Čtyřiadvacetiletý zadák se ale chytl náramně. Odehrál všechny tři ligové duely a na trávníku bez pěti minut strávil kompletní porci. V prvním zápase se navíc málem zapsal mezi střelce, když jeho pumelici famózně vytěsnil gólman Fulhamu Maarten Stekelenburg.

Ačkoliv Sunderland vstoupil do sezony bídně (jeden bod ze tří zápasů), Čelůstka je hráčem s nejlepším hodnocením v týmu. "Upřímně, každý z nových hráčů odvádí parádní práci. Ale Ondra je jedním z nejlepších, překvapil nás. Nikdo nečekal, že bude hrát hned na takové úrovni," chválil zlínského odchovance kouč Paolo Di Canio na serveru newspostleader.

Čelůstka, který na zahraniční štace zamířil před dvěma lety z pražské Slavie, bere fotbal v Anglii jako výzvu. "Je to nejlepší liga na světě. Hodně lidí ji sleduje. Chci se ukázat, ale hlavně chci pomoci klubu, aby byl úspěšný," uvedl po svém příchodu.

Přání se mu zatím plní velmi dobře. "Není snadné hrát v Anglii. Měl jen čtyři dny s týmem, aby se na sezonu připravil. Ale Ondra je inteligentní, zvládl to výtečně," přidal Di Canio.

Ondřej Čelůstka už hraje Premier League, v dresu Sunderlandu podává výborné výkonyFoto Profimedia.cz

Je zvídavý, protože se chce učit

"Je velmi zvídavý. Od začátku se ptal Craiga Gardnera (záložník Sunderlandu), co má dělat, když je balon tam, nebo zase jinde. Ptá se před tréninkem, během tréninku i po něm. Učí se rychle, protože se chce učit," vyzdvihl Čelůstkův přístup.

Italský trenér Sunderlandu Paolo Di CanioFoto Reuters

Český krajní obránce, jedna ze čtrnácti letních posil klubu, si podle Di Cania zaslouží hrát v Premier League.

"Je to fantastický profesionál. S velkým odhodláním, touhou po úspěchu. A jak sám řekl, když přicházel. Hladový hrát fotbal v Anglii."

Di Canio věří, že se Čelůstka ještě bude dál zlepšovat. "Všechny zápasy odehrál velmi dobře. Jak v obranné, tak útočné fázi. Například deset minut před koncem zápasu s Miltonem (anglický ligový pohár), předvedl padesátimetrový sprint. Ale musí dál pracovat. Nesmí si teď myslet, že je Garrincha (legendární brazilské křídlo)," dodal se smíchem Di Canio.

Třeba si kvalit českého beka všimne i reprezentační kouč Michal Bílek a na příštím srazu národního týmu už mu dá šanci.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud