9. prosince 2013 • 17:02

Čech zaváhal a kritizují ho. Pálí do něj tisk i exreprezentant Anglie

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Dva zápasy, šest inkasovaných branek. Pouze jedna udržená nula za deset zápasů. Bilance defenzivy Chelsea nezní lichotivě. Kritika se po víkendu snesla i na Petra Čecha, který zaváhal před prvním obdrženým gólem na hřišti Stoke (2:3). 



Petr ČechFoto Reuters
„Petr Čech vypadá nejistě,“ komentuje výkony českého brankáře Jamie Redknapp, někdejší reprezentant Anglie a dnes fotbalový expert Sky Sports. „Inkasovat šest branek ve dvou zápasech se Sunderlandem a Stoke je prostě nepřijatelné,“ pokračuje.

Chelsea v sobotu prohrála na hřišti Stoke 2:3 a ztrátí na vedoucí Arsenal pět bodů. To udělalo nemalé trhliny v plánech trenéra Josého Mourinha, který si přál mít před vánočními svátky lepší pozici.

„Znepokojuje mě, kolik dostáváme gólů. Nelíbí se mi to. Je to průšvih,“ hlásí Mourinho.

Jak britská média oznámkovala Čecha?
The Sun – 4
Daily Mail – 5
Sky Sports – 5
eurosport.com – 4
West London Sport – 5
Petr ČechFoto EPA

Přitom Chelsea vstoupila do zápasu náramně. André Schürrle skóroval a „blues“ kontrolovali hru. „Mohli jsme vstřelit tři, čtyři góly,“ lituje portugalský kouč. Místo toho přišlo Čechovo zaváhání, po kterém Peter Crouch vyrovnal. „Pokud nestřílíme hodně gólů, nemůžeme v obraně dělat chyby,“ čertil se Mourinho.

Co se stalo? Čech vyběhl na centr z rohového kopu, v rozhodujícím okamžiku se ale zastavil. K míči se nedostal. „Ten gól jde na jeho vrub,“ shodují se britská média, která oznámkovala Čecha nízkými známkami. Například The Sun mu udělil 4 (1-nejhorší, 10-nejlepší).

Podle skysports.com se Čech dopustil školácké chyby. „Vypadal nejistě celé odpoledne,“ doplnil. „Možná selhala komunikace a hráči se špatně domluvili,“ nabízí svůj pohled goal.com. „Jisté je, že mu to obrana nijak neusnadnila,“ píše West London Sport.

Co s tím? Těžko si představit, že by Mourinho sáhl k drastické změně a Čecha posadil na lavičku. Jiného brankáře stejných kvalit Chelsea stejně nemá. „Ale po sezoně se vrátí Thibaut Courtois. A ten je daleko perspektivnější než Čech,“ uvedl Redknapp ve svém sloupku v Daily Mail.

Bude s ním Mourinho souhlasit?

Petr ČechFoto ČTK/AP

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud