8. ledna 2014 • 12:30

Rosický věří Arsenalu: Trofej už přijde, kluci z Anglie nejsou děti

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA | Prožívá mimořádné období. Tomáš Rosický prakticky v každém zápase, když nastoupí, patří k nejplatnějším hráčům Arsenalu. Kapitán české reprezentace doufá, že letos by se konečně mohl dočkat velké týmové trofeje. "Jsme dostatečně zkušení na to, abychom to zvládli," říká 33letý dirigent londýnského celku.



Arsenal zvládl důležité vánoční období a do roku 2014 vstoupil jako vedoucí celek Premier League, drží si jednobodový nások nad Manchesterem City.

"Trošku nás rozhodilo, když jsme remizovali s Evertonem (1:1) a padli na Manchesteru City (3:6)," ohlíží se za vstupem do prosince Rosický na stránkách arsenal.com. "Ale tohle v sezoně zažije každé mužstvo, nejde o nic nového," dodává.

Po přídělu na City se Arsenal zvedl. Remizoval s Chelsea (0:0) a pak v lize třikrát vyhrál (na West Hamu, v Newcastlu, s Cardiffem), k tomu přidal pohárový skalp Tottenhamu (2:0). K výhře v londýnském derby přispěl nádhernou brankou i kapitán české reprezentace.
Tomáš Rosický po utkání se spoluhráči Mertesackerem a Koscielnym.Foto repro Facebook

Rosický sice nehraje každý zápas, ale v posledních týdnech, když se na hřišti objeví, patří ke klíčovým mužům týmové ofenzivy.

V Anglii jej hodnotí vysokými známkami, fanoušci žádají klubové vedení, aby oblíbené sedmičce prodloužili smlouvu.

Zkušený záložník nyní z rozjetého souboru cítí, že by se Arsenal po devíti letech mohl dočkat vytoužené trofeje. "Tenhle tým je mnohem zkušenější. Máme Pera (Mertesackera), Mesuta (Özila), který sbíral úspěchy v Realu Madrid, a další ostřílené hráče jako Mikela (Arteta) nebo Mathieua (Flamini)," chválí Rosický.


V Arsenalu už toho hodně odehráli také angličtí hráči, kteří v klubu začínali jako nezkušení mladíci. "Kluci z Anglie už nejsou děti, za roky, co tady hrají, nabrali zkušenosti. Myslím, že jsme dostatečně vyzrálí na to, abychom to letos dokázali," věří český záložník.

Jeden z nejzkušenějších hráčů Arsenalu vyzdvihl také týmovou morálku a touhu jít za výhrou při jakékoliv situaci. "Nejdůležitější je se nikdy nevzdat pořád si jít za výhrou. Proti West Hamu jsme prohrávali. Ale nezabalili jsme to a zápas otočili, což je velmi pozitivní."

Tomáš Rosický v euforii poté, co vstřelil v FA Cupu druhý gól do sítě Tottenhamu. Arsenal vyhrál 2:0 a fanoušci šíleli nadšením
Tomáš Rosický v euforii poté, co vstřelil v FA Cupu druhý gól do sítě Tottenhamu. Arsenal vyhrál 2:0 a fanoušci šíleli nadšením

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud