10. února 2014 • 18:10

Mizerná spolupráce. Rooney s Van Persiem si přihráli jen ŠESTKRÁT!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plzeň - Mladá Boleslav: Viktoria přidává třetí zásah, na přední tyči uklidil míč do sítě Chorý
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
VŠECHNA VIDEA ZDE

V čem spočívá problém Manchesteru United? O trenérovi Moyesovi, bídné defenzivě i zoufalé mezihře už se mluvilo mockrát. Jenže na Old Trafford to neklape ani v útoku. Wayne Rooney s Robinem van Persiem na trávníku nedokáží najít společnou řeč. Hlavní tahouni ofenzivy United si v posledním souboji s Fulhamem (2:2) přihráli vzájemně jen šestkrát, z toho ve dvou případech po rozehrávce standardní situace.



MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 2. • 17:00
Manchester United
Manchester United
2:2
ONLINE
9. února
17:00
Fulham FC
Fulham FC
Góly

Domácí: 78. van Persie, 80. Carrick

Hosté: 19. Sidwell, 90+5. Bent

Sestavy

Domácí: de Gea – Rafael (68. Valencia), Vidić (C), Smalling, Evra – Mata, Fletcher (62. Januzaj), Carrick, Young (68. Hernández) – van Persie, Rooney.

Hosté: Stekelenburg – Riether, Burn, Heitinga, Riise – Tunnicliffe, Sidwell (C), Holtby, Kvist (81. Cole), Richardson – Tanković (46. Bent).

Náhradníci

Domácí: Lindegaard, Ferdinand, Giggs, Valencia, Kagawa, Januzaj, Hernández

Hosté: Stockdale, Cole, Bent, Hangeland, Duff, Parker, Kačaniklić

Rozhodčí

Friend – Kirkup, West (East)

Stadion

Old Trafford, Manchester

Patnáct bodů. Taková propast dělí Manchester United po 25 odehraných kolech Premier League od vedoucí Chelsea. Obhájce ligového titulu se krčí na sedmé příčce, nervozita stoupá. Vždyť z posledních šesti duelů Premier League United třikrát prohráli (Tottenham, Chelsea, Stoke), jednou remizovali (Fulham) a zaznamenali dvě hubené výhry (Swansea, Cardiff).

United hodně spoléhali na to, až se z marodky vrátí Robin van Persie. Nejlepší kanonýr loňské Premier League by měl tvořit zabijácké duo s Waynem Rooneym, dnes už prakticky klubovou legendou.


Anglický šutér v roli pod hrotem, Van Persie na samotné špičce ofenzivní pyramidy. Takhle si to maluje trenér Moyes, takhle to hráčům často klapalo i v minulém ročníku. Jenže teď vzájemná kooperace skřípe.

Na trávníku by se měli pohybovat v těsné blízkosti, navzájem si vytvářet gólové příležitosti. Jenž v kombinacích se příliš nepotkávají. Redaktoři britského Daily Mail spočítali, že v posledním zápase s Fulhamem (2:2) si mezi sebou nahráli pouze šestkrát!

Rooney našel přihrávkou svého útočného druha jen dvakrát, z toho jednou šlo o přímý kop. Van Persie, který v zápase vyrovnával na 1:1, poslal balon na Rooneyho celkem čtyřikrát - v jednom případě šlo rutinní přihrávku po rozehrávce uprostřed hřiště.

Juan Mata raději schovává hlavu do dresu. Manchester United ztratil v nastavení výhru s Fulhamem
Juan Mata raději schovává hlavu do dresu. Manchester United ztratil v nastavení výhru s Fulhamem

Když vezmeme, že United měli v zápase celkem 649 přihrávek, spojení Rooney - Van Persie v nich figurovalo méně než v jednom procentu případů.

"Víme, že jsme mnohem silnější, pokud hrajeme dohromady, jako parťáci," říká Robin van Persie. "Posiluje to v životě i v jakémkoliv sportu, když děláte věci společně. S hráčem Wayneova kalibru jsme ještě silnější, zlepšíme se," tvrdí holandský ostrostřelec.

Je fakt, že oba dva jsou nejlepšími týmovými střelci (Van Persie 13 gólů v sezoně, Rooney 11). Jenže mizerné výsledky pod trenérem Moyesem i statistiky ze zápasů ukazují, že obě hvězdy musí vzájemnou kooperaci vylepšit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud