Tomáš Podvín
16. března 2014 • 04:58

Mourinho se pustil do sudího: Mizerný od první do poslední minuty

Autor: Tomáš Podvín, René Machálek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejraději by pálil ostrá slova jako kulomet, nakonec se ale manažer Chelsea José Mourinho snažil ovládat. Prohra 0:1 na půdě Aston Villy ho ale pálila, jako sůl v ráně. Bylo jasné, že spadeno má Portugalec na sudího Foye, který jej vyloučil z lavičky. „Rozhodčí to mají skvělé. Po zápase jdou domů, nemusejí mluvit s novináři, nevystavují se pokutám. Já mluvit musím,“ ušklíbl se.



MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 3. • 18:30
Aston Villa FC
Aston Villa FC
1:0
ONLINE
15. března
18:30
Chelsea FC
Chelsea FC
Góly

Domácí: 82. Delph

Hosté:

Sestavy

Domácí: Guzan – Bacuna, Vlaar (C), Baker, Bennett (78. Clark) – El Ahmadi, A. Westwood, Delph – Weimann, Benteke, Agbonlahor (75. Albrighton).

Hosté: Čech – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Willian, Ramires, Oscar (67. Schürrle), Matić, Hazard – Torres (67. Ba).

Náhradníci

Domácí: Steer, Clark, Lowton, Sylla, Albrighton, Holt, Robinson

Hosté: Schwarzer, Kalas, Lampard, Mikel, Schürrle, Salah, Ba

Karty

Domácí: Baker, Bennett, Benteke, Vlaar

Hosté: Willian, Willian (č), Ramires, Ramires (č)

Rozhodčí

Foy – Bankes, Bryan

Stadion

Villa Park, Birmingham

Nebojí se kritiky svého týmu. Když ale cítí, že se stala křivda, nešetří hláškami na adresu soupeře, nebo rozhodčích. A přesně to byl případ utkání v Birminghamu.

VIDEO: Podívejte se na gól, který na půdě Aston Villy dostal Petr Čech

„Preferuji nemluvit. Kdybych řekl, co si myslím, byl bych ve velkých problémech a já nechci být ve velkých problémech,“ prohlašoval diplomaticky. „Nemůžu říct, co si myslím. Je třeba to akceptovat,“ skoro se omlouval.

Co mohlo Mourinha vytočit? Třeba to, že Chelsea nebyl uznán gól. Zlobit se mohl po přísné žluté kartě pro Williana, který zápas nedohrál. Stejně tak se kouč čertil kvůli tomu, že byl vykázán z lavičky.

„Nevím, proč jsem musel během utkání na tribunu. Z výkonu rozhodčího jsem vážně nešťastný. To nebylo o jedné chybě, to bylo špatné představení od první do čtyřiadevadesáté minuty,“ konstatoval kouč.

Trenér Mourinho musel během utkání na půdě Aston Villy pryč z lavičky Chelsea. Sudí jej vykázal, Mourinho ale neví proč.
Trenér Mourinho musel během utkání na půdě Aston Villy pryč z lavičky Chelsea. Sudí jej vykázal, Mourinho ale neví proč.

Ten se snažil si vše se sudím vyjasnit i po závěrečném hvizdu. „Ptal jsem se rozhodčího Foye po utkání, jestli s ním mohu mluvit pět sekund. Chtěl jsem se zeptat na jedinou otázku a on odmítl,“ krčil rameny trenér Chelsea. „Zajímalo mě, jak je možné, že se Agbonlahor zvedne z lavičky a sahá na naše hráče? Žádná žlutá, žádná červená, nic,“ bručel Portugalec.

Chelsea nakonec dohrála zápas bez dvou vyloučených hráčů, na půdě Aston Villy prohrála 0:1 a Manchester City na ni ztrácí šest bodů. Přitom odehrál o tři utkání méně než Chelsea a může ji tak v tabulce předehnat.

Pokud se teď Mourinho podívá do statistik, zjistí další zajímavou věc. Rozhodčí Chris Foy v Premier League vyloučil dosud Chelsea šest hráčů, jen jeden arbitr je v tomhle směru na fotbalisty „blues“ přísnější. Mike Dean tasil červenou kartu pro hráče Chelsea v sedmi případech.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud