27. dubna 2014 • 20:30

Mourinho emotivně slavil. Zaparkoval dva autobusy, zuří Liverpool

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Když uviděl míč v síti, druhý gól Chelsea, rozběhl se José Mourinho směrem ke kotli fanoušků a hrdě se bouchal do hrudi. Emotivně slavil vítězství 2:0 nad rivalem z Liverpoolu, jehož náskok londýnský klub stáhl opět na dva body. „Jednoznačně vyhrál lepší tým,“ řekl Mourinho po zápase. Jeho protějšek Brendan Rodgers ale nesouhlasil: „Chelsea jen zaparkovala dva autobusy.“



MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 4. • 15:05
Liverpool F.C.
Liverpool F.C.
0:2
ONLINE
27. dubna
15:05
Chelsea FC
Chelsea FC
Góly

Domácí:

Hosté: 45+3. Ba, 90+4. Willian

Sestavy

Domácí: Mignolet – Johnson, Škrtel, Sakho, Flanagan (81. Aspas) – Leiva (58. Sturridge), Gerrard (C), Allen – Sterling, Suárez, Coutinho.

Hosté: Schwarzer – Azpilicueta, Ivanović, Kalas, Cole – Salah (60. Willian), Mikel, Lampard (C), Matić, Schürrle (77. Cahill) – Ba (84. Torres).

Náhradníci

Domácí: Jones, Touré, Agger, Cissokho, Alberto, Aspas, Sturridge

Hosté: Hilário, Cahill, van Ginkel, Willian, Ake, Torres, Baker

Karty

Hosté: Salah, Lampard, Cole, Torres

Rozhodčí

Atkinson – Kirkup, Child

Stadion

Anfield Road, Liverpool

Nečekané vítězství s náhradníky si Mourinho užíval. Bezprostředně po zápase mluvil v emocích a během televizního rozhovoru si neváhal rýpnout do experta Jamieho Redknappa. „Má znamenitý fotbalový mozek,“ vypálil Mourinho.

Důvod? Bývalý záložník Liverpoolu, jenž analyzuje zápasy Premier League pro stanici Sky Sports, označil výkon Chelsea v předchozím zápase se Sunderlandem za trapný. „Takže se zeptejte jeho, ten ví všechno,“ odvětil portugalský kouč na dotaz ohledně taktiky v Liverpoolu.

Tu drtivá většina fanoušků kritizuje, stejně tak kouč „reds“ Brendan Rodgers. „Chelsea zaparkovala ne jeden, ale dva autobusy. Bránila opravdu hluboko s devíti hráči, devadesát minut byli za míčem. A my nenašli způsob, jak její obranu prolomit,“ zoufal liverpoolský trenér. A nebál se Mourinhovi říct, kamarádovi a bývalému spolupracovníkovi, že si s taktikou nedal příliš práce.

„To taktika ani nebyla. Každý by mohl požádat svůj tým, aby se postavil kolem šestnáctky a tam bránil. Hrát defenzivně není pro trenéra nic obtížného,“ uvedl Rodgers s tím, že jeho týmu chybělo pouze štěstí. Z porážky neviní ani kapitána Stevena Gerrarda, jenž svým podklouznutím daroval Chelsea první branku.

Podívejte se na Mourinhovu vítěznou radost

Další věcí, která byla Mourinhovi vytýkána, je zdržování od úvodního hvizdu. V jednom případě například odmítl rychleji předat balon Stevenu Gerrardovi. „Zdržování? Co to je?“ vtipkoval trenér Chelsea a našel slova i pro českého obránce Tomáše Kalase.

„Bylo to báječné. Před zápasem jsme se smáli tomu, že hráči jako Lampard a Cole debutovali proti menším týmům. A tenhle kluk měl premiéru v Liverpoolu na Anfieldu. Je to krásné, na tohle se nezapomíná,“ řekl Mourinho.

Pochvaloval si, že jeho tým neudělal v zápase jedinou chybu. „Vyhrál lepší tým, to je můj názor. Mnoho lidí čekalo, že tady prohrajeme 0-3 nebo 0-5 jako ostatní. Mysleli si, že je nemožné na Anfieldu uspět. Ale kluci podali úžasný výkon.“

Pyšný je i na fakt, že Chelsea porazila Liverpool i Manchester City ve všech ligových střetnutích. „Teď můžeme říct, že jsme vyhráli oba zápasy s budoucím mistrem,“ usmál se.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud